20 de femei pe un şantier, în scop caritabil

Autor: Ioana Matei Postat la 27 mai 2013 145 afişări

Habitat for Humanity România a organizat prima ediţie a evenimentului ”Women Build”. Cu această ocazie 20 de femei au lucrat pe şantierul „Habitat” din satul Novaci, judeţul Giurgiu, pentru a ajuta la construirea unui centru pilot pentru persoane cu dizabilităţi, numit ”Casa Mihail”. Doamnele au lucrat la armătură, la etrieri şi la fundaţia casei, aceasta fiind în faza de început a construcţiei.

20 de femei pe un şantier, în scop caritabil

Proiectul pe care mişcarea ”Women Build” îl sprijină va asigura o locuinţă pentru şase persoane cu dizabilităţi mintale care acum locuiesc în centre rezidenţiale aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Casa va fi complet accesibilizată şi se doreşte a deveni un model de incluziune şi valorizare socială a persoanelor cu dizabilităţi.

Pentru a promova dreptul persoanelor cu dizabilităţi la o viaţă independentă şi integrată în comunitate, Habitat for Humanity Romania organizează o serie de evenimente sub umbrela Women Build. Această mişcare se adresează tuturor doamnelor şi domnişoarelor care nu se feresc să înlocuiască pantofii cu bocancii, pixul şi calculatorul cu ciocanul şi care au puterea de a schimba în bine lucrurile din jurul lor.

Partenerii proiectului Casa Mihail sunt: Open Society Foundations – Iniţiativa de Sănătate Mintală, PRO ACT SUPORT, Lafarge România, Wienerberger Sisteme de Cărămizi şi Saint Gobain Initiatives Foundation.

Habitat for Humanity România este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea precară a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfăşurate în ţară, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Argeş, Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova şi Suceava. În România, Habitat for Humanity România a dezvoltat proiecte diverse pentru grupuri vulnerabile, construind case complet accesibilizate pentru persoane cu multiple dizabilităţi. În anul 2009, Iniţiativa pentru Sănătate Mintală şi Habitat for Humanity România şi-au unit pentru prima dată forţele alături de Fundaţia “Pentru Voi” pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuire pentru şase persoane cu dizabilităţi din Timişoara.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/20-de-femei-pe-un-santier-in-scop-caritabil-10903968
10903968
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.