20.000 de euro pentru primul avion sanitar al SMURD

Autor: Ioana Mihai Postat la 16 martie 2012 22 afişări

În cadrul colaborării cu Fundaţia pentru SMURD, ING Asigurări de Viaţă a donat 20.000 de euro pentru sprijinirea achiziţionării primului avion sanitar, destinat Serviciu Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare. Demersul se subscrie iniţiativelor ING de susţinere a eforturilor organizaţiilor care se implică activ în salvarea de vieţi, şi a fost iniţiat în iunie 2011, când ING a anunţat că va dona către SMURD 2 euro pentru fiecare asigurare suplimentară pentru afecţiuni grave încheiată până la finalul anului.

"Colaborarea ING cu Fundaţia pentru SMURD s-a concretizat deja în două proiecte importante pentru noi, prin prisma impactului pozitiv şi pe termen lung pe care îl generează în comunitate. Susţinerea SMURD prin contribuţia la achiziţionarea primului avion sanitar pentru salvarea de vieti, alături de programul de educaţie a publicului pentru acordarea primului ajutor <Lecţia de prim ajutor> sunt demersuri care ne reprezintă şi în care încurajăm cât mai multe companii să se implice", a declarat Carmen Soare, director marketing ING Asigurări de Viaţă.

În 2011, Fundaţia pentru SMURD a lansat Campania 2% pentru SMURD cu obiectivul declarat de a aduna fonduri pentru achiziţia unui avion sanitar destinat intervenţiilor de urgenţă, în cazurile în care elicopterele, implicate în misiunile SMURD, sunt neoperabile. În ultimii aproape doi ani, operarea unui astfel de avion închiriat, exploatat din fondurile Fundaţiei pentru SMURD şi destinat activităţii de intervenţie SMURD, a contribuit la salvarea a peste 120 de vieţi.

"Ca şi anul trecut, când am lansat campania, spunem acelasi lucru - achiziţionarea unui astfel de aparat de zbor, pe termen lung, este mai bună din punct de vedere economic decât închirierea. Adunarea fondurilor este însă o cursă de durată", a declarat Raed Arafat, preşedintele consiliului director al fundaţiei pentru SMURD.

Având în permanenţă la dispoziţie un avion, numărul intervenţiilor în care va fi implicat va creşte considerabil şi, implicit, numărul vieţilor salvate. Ca şi în cele peste 115 misiuni umanitare desfăşurate până în prezent, avionul va fi folosit ori de câte ori situaţiile vor impune, cum ar în cazul unor pacienţi în stare gravă, cu arsuri pe suprafeţe mari ale corpului, victime ale accidentelor rutiere grave sau persoane aflate în stare medicală gravă, ce necesită transferul imediat pentru a beneficia de tratament de specialitate. Avionul va veni în sprijinul misiunilor de intervenţie de urgenţă ale SMURD, în condiţii meteo nefavorabile, pe timp de noapte sau atunci când distanţa depăşeşte resursele de zbor ale elicopterelor SMURD.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/20-000-de-euro-pentru-primul-avion-sanitar-al-smurd-9405970
9405970
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.