136.000 de cetateni detin legal arme de foc letale si neletale

Postat la 18 ianuarie 2011 37 afişări

Peste 136.000 de romani detin legal arme de foc, letale si neletale. Infractiunile cu mana armata sunt comise insa cu arme neinregistrate legal. Anul trecut, politistii au confiscat mai multe arme de foc decat in 2009, respectiv 2.64, fata de 2.304.

"Majoritatea infractiunilor comise cu arme de foc, in afara actelor de braconaj, sunt comise de persoane care nu detin armele legal. Acestea sunt, de regula, confectionate artizanal sau sunt achizitionate ilegal din strainatate si introduse fraudulos in tara", a declarat pentru gandul seful Serviciului Arme Substante Toxice si Explozivi din cadrul IGP, comisarul-sef Constantin Grumezescu. Potrivit IGP, la Registrul National al Armelor erau inregistrati anul trecut peste 66 de mii de detinatori de arme letale, cu patru mii mai putini decat in 2009.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
arme,
detinere,
cetateni
/actualitate/136-000-de-cetateni-detin-legal-arme-de-foc-letale-si-neletale-7898097
7898097
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.