13 acţiuni de urmărit pe bursă în 2013

Postat la 08 ianuarie 2013 47 afişări

Creşterea puternică a acţiunilor Artego (ARTE) în ultimul an (+300%) ridică întrebarea ce alte acţiuni de pe bursă s-ar putea remarca prin mişcări spectaculoase de preţ în 2013.

În timp ce acţiunile "vedetă" precum OMV Petrom (SNP), Fondul Proprietatea (FP) şi SIF-urile vor fi cu siguranţă în prim-plan pe bursă şi în acest an şi nu ar trebui să lipsească din portofoliile investitorilor, sunt şi acţiuni mai puţin băgate în seamă de investitori care ar putea produce surprize în 2013. Asta nu înseamnă neapărat că toate vor creşte şi le vor aduce câştiguri investitorilor, dar ar putea avea mişcări surprinzătoare care vor fi pe placul speculatorilor. Printre acestea se numără acţiuni ale unor companii care au scăzut foarte mult în 2012, precum producătorul de cărămizi Cemacon Zalău (CEON), compania de foraj Dafora Mediaş (DAFR) sau dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP), care ar putea reveni în forţă dacă îşi vor rezolva problemele financiare. De urmărit sunt şi acţiunile unor companii care au rămas subevaluate din cauză că nu au ţinut pasul cu piaţa, dar care ar putea intra în vizorul investitorilor în momentul în care SIF-urile sau Petrom îşi vor atinge preţurile estimate. În această categorie intră Prodplast (PPL), Electroargeş (ELGS) sau fondul STK Emergent (STK). Companii precum Albalact (ALBZ), Compa (CMP) sau Banca Carpatica (BCC) rămân ţinte de preluare, iar eventuale tranzacţii mai mari ar putea mişca preţurile acţiunilor.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bursa,
actiuni,
banci
/actualitate/13-actiuni-de-urmarit-pe-bursa-in-2013-10440906
10440906
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.