Care crede că sunt diferenţele între o companie condusă de o femeie şi una condusă de un bărbat Lucia Morariu, o importantă femeie de afaceri din România

Postat la 05 august 2020 126 afişări

Care crede că sunt diferenţele între o companie condusă de o femeie şi una condusă de un bărbat Lucia Morariu, o importantă femeie de afaceri din România

„Sfatul meu pentru o tânără aflată la început de drum este să aleagă un domeniu care îi place foarte mult, deoarece este foarte important să vină zilnic motivată şi cu plăcere la birou, indiferent de povocările pe care le are de înfruntat, să caute apoi sprijinul şi înţelegerea familiei, să aibă încredere în calităţile ei, să-şi facă un plan clar de business, să ia lucrurile pas cu pas, să nu se descurajeze, să acţioneze anticipativ, iar în perioadele dificile să caute să identifice oportunităţile din spatele provocărilor.” 

Una dintre cele mai recente realizări profesionale ale Luciei Morariu este lansarea portalului propriu de rezervări al Eximtur, iar printre priorităţile de anul acesta se numără şi o serie de investiţii care presupun implementarea unor soluţii informatice pentru gestionarea documentelor interne. „În ceea ce priveşte activităţile noastre pe zona de business travel, respectiv acordarea de servicii de călătorii corporaţiilor, ne-am propus implementarea a două soluţii informatice noi, de tip self booking tool, aplicaţii care dau posibilitatea corporaţiilor să implementeze propriile politici de călătorie şi să îşi facă singure rezervările, asistate de consultanţii noştri specializaţi.”

Lucia Morariu spune că, de-a lungul timpului, a observat unele diferenţe între o afacere condusă de un bărbat şi una condusă de o femeie. „O afacere condusă de o femeie cred că este axată mai mult pe pragmatism, pe prudenţă, pe atenţie la detalii, pe definirea unui cadru bine procedurat, e o afacere bine organizată. Bărbaţii, în schimb, îşi asumă mai multe riscuri, ies mai mult în faţă.” Alte calităţi pe care o femeie le are în business, crede ea, sunt: seriozitatea, munca şi modestia.

„Afacerile conduse de femei cresc poate cu paşi mai mărunţi, dar vorbim de creşteri sustenabile, corecte.” În opinia sa, echilibrul între viaţa personală şi profesională fără sprijinul familiei este imposibil.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.