10.000 de români nu şi-au plătit ratele la bancă în august ca să meargă în vacanţă

Postat la 11 octombrie 2011 10 afişări

Peste 10.000 de români au îngroşat rândurile restanţierilor la bănci în luna august, după ce numărul celor care întârziau cu plata ratelor la credite consemnase o scădere treptată în ultimele luni.

Numărul clienţilor persoane fizice care au întârzieri la plata ratelor mai mari de 30 de zile s-a apropiat de 724.000 la sfârşitul lunii august, după ce în iulie coborâse la 714.000 de persoane, arată datele BNR. Totuşi, datorită scăderii susţinute din ultimele luni sunt în continuare mai puţini restanţieri decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. "S-ar putea să fie o evoluţie sezonieră. Luna august este un vârf pentru concedii şi s-ar putea ca unii oameni să fi avut de ales între a-şi plăti rata la ban­că şi a merge în vacanţă. Dacă este aşa, vom vedea o revenire la tendinţa anterioară în luna septembrie", a comentat analistul financiar Aurelian Dochia. Efectul sezonier este explicat şi de faptul că numărul restanţierilor a crescut cu 9.500 de persoane şi în august anul trecut, dar atunci fusese înregistrată o tendinţă de creştere şi în lunile anterioare.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
vacanta,
august,
rate,
banci
/actualitate/10-000-de-romani-nu-si-au-platit-ratele-la-banca-in-august-ca-sa-mearga-in-vacanta-8853531
8853531
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.