Compania Bolt a ridicat o finanţare 220 de milioane de euro şi se pregăteşte pentru listarea la bursă

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 03 mai 2024 42 afişări

Compania Bolt a ridicat o finanţare 220 de milioane de euro şi se pregăteşte pentru listarea la bursă

Compania de origine estoniană Bolt Technology a obţinut o finanţare în valoare de 220 de milioane de euro, care o ajută să facă pregătirile necesare pentru a se înscrie la bursă, scrie Bloomberg. Citigroup Inc. a fost coordonatorul principal a celei mai recente finanţări a companiei Bolt, alături de alte câteva instituţii de creditare.

„Finanţarea ne oferă o flexibilitate suplimentară pe măsură ce lucrăm pentru a ne pregăti pentru listarea la bursă”, a transmis Markus Villig, directorul executiv al startup-ului, într-o declaraţie.

În 2022, Bolt a obţinut o evaluare de 7,4 miliarde de euro după ce a strâns 628 de milioane de euro de la Sequoia Capital, Fidelity Management şi alţi investitori, arată sursa citată. Anul trecut, startup-ul a mai primit 126 de milioane de euro pentru a-şi extinde flota de maşini de închiriat. Bolt a raportat pierderi nete de 72 de milioane de euro şi un venit de 1,26 miliarde de euro în 2022, conform celor mai recente rapoarte.

În iulie anul trecut, Bolt a recrutat un nou director financiar de la fintech-ul britanic Revolut Ltd. şi a declarat că intenţionează să atingă profitabilitatea în următorul an.

Bolt oferă servicii de transport în regim de ride-hailing, livrare de mâncare şi închirieri de trotinete - categorii în care creşterea a încetinit în ultimii ani. Compania este prezentă şi în România cu toate serviciile pe care le oferă - transport alternativ, închirere trotinete şi livrare mâncare. Startup-ul operează în peste 45 de ţări, în principal în Europa şi Africa, şi concurează cu Uber Technologies Inc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finantare,
ridicare,
bursa,
listare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.