Peter Mueller, Heidi Chocolat: „România nu este foarte cunoscută, dar merită să fie vizitată şi să înveţi multe despre ea”

Autor: Ioana Matei, Roxana Cârcior Postat la 08 ianuarie 2018 329 afişări

Peter Mueller conduce afacerile din România ale Heidi Chocolat de la începutul anului trecut. El vine cu o experienţă anterioară de carieră construită în banking şi FMCG.

Anterior, a mai lucrat în România, din 2005 până în 2008 pentru un alt jucător industrial, cu scopul de a creşte businessul de aici, astfel că este familiarizat cu piaţa locală. El spune că la revenirea sa în ţară a observat că „piaţa a devenit mai sofisticată, consumatorii mai vest-europeni în termeni de calitate, inovaţie, produse”. Apreciază deschiderea românilor şi atitudinea pozitivă pe care o au. Totodată, îi place să călătorească aici. „Este o ţară cu peisaje minunate, când călătoreşti în România ai locuri foarte frumoase pe care le recomand tuturor prietenilor mei să le viziteze şi să înveţe despre această ţară - nu este foarte cunoscută, dar merită să fie vizitată şi să înveţi mai multe despre ea”. 

Peter Mueller este de părere că pentru a-ţi ţine angajaţii implicaţi, trebuie să fii transparent, iar oamenii trebuie să înţeleagă care sunt direcţiile în care merge compania. „Este ca atunci când mergi în vacanţă şi mergi cu trenul sau avionul; vrei să ştii care sunt destinaţiile acestor mijloace de transport. La fel este şi în business, oamenii trebuie să ştie şi să înţeleagă ceea ce facem şi încotro mergem. De aceea, comunicarea şi transparenţa sunt importante. Pasiunea mea profesională este  să cresc trenduri de business şi oameni, asta mă trezeşte dimineaţa şi asta am făcut în trecut şi fac în România.”

El îi sfătuieşte pe tinerii aflaţi la început de carieră să gândească la nivel înalt, să fie ambiţioşi şi să creadă în obiectivele lor. Al doilea sfat pe care îl are pentru ei este să facă ceea ce le place fiindcă doar astfel pot să performeze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Heidi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.