Cele mai inovatoare companii din Romania: Bitdefender - VIDEO

Autor: Roxana Cârcior, Florin Casota, Ioana Matei, Ioana Mihai-Andrei Postat la 12 decembrie 2017 166 afişări

Business Magazin a lansat cea de-a patra ediţie a catalogului dedicat inovaţiilor, care reuneşte 30 de poveşti despre inovaţii româneşti. Premiul pentru inovaţie în protecţia dispozitivelor a fost acordat Bitdefender pentru Bitdefender BOX, gardianul reţelei.

Alex Bălan, chief security researcher la Bitdefender, a spus:

Eu văd inovaţia ca fiind procesul prin care facem imposibilul să devină posibil. Motorul principal pentru inovaţie sunt banii. Din 2014 până în 2017 Bitdefender a investit 89 de milioane de euro în cercetare şi dezvoltare. Eu cred că este o sumă importantă. Nu avem aceea presiune de a crea ceva care să facă bani mâine. Asta a fost cultura dintotdeauna şi a ajutat foarte mult.

Proiectul box a pornit acum 5 ani, pentru că am văzut că dispozitivele smart precum televizoarele, frigiderele vor reprezenta un vector de atac. Încercăm să înţelegem cum sunt atacate toate device-urile din casă şi să furnizăm securitate pentru absolut tot. Bitdefender Box a fost primul dispozitiv care adresa IoT security pentru consumatorul obişnuit, apoi au urmat alţii.

Unul dintre motivele pentru care inovăm noi la Bitdefender este curiozitatea. Mi se pare că este una dintre cele mai importante calităţi pe care le poate avea un om. Un număr dintre proiectele noastre s-au născut la bere, într-un bar de prin Cotroceni. „Ce-ar fi să facem asta? Păi cum? Păi facem aşa.” Apoi ne-am dus la birou şi am început să pescuim oameni din diferite echipe, să facem o celulă pentru un „proof of concept”, am văzut că merge şi 6 luni mai târziu l-am trimis la incubat la departamentul de ingineri şi au început să construiască în jurul lui. De asemenea, cred că inovaţia ţine şi de ambiţie, de ego, dacă nu simţi nevoia să faci ceva, să te afirmi, s-ar putea să rămâi în zona de mijloc. Mândria te determină să faci mai mult, să faci lucruri noi, să ai curajul să te afirmi.

Inovaţia este bună, poate aduce un influx de venituri, dar dacă nu continui să inovezi te vei pierde în câţiva ani. Dropbox este un exemplu. A fost superb când s-a lansat. S-au lansat mai multe servicii asemănătoare dar abia la Google Drive serviciul Dropbox a început să se destabilizeze. Iar acum Dropbox a ajuns să nu mai fie soluţia de stocare preferată. Este foarte important să se continue procesul de inovaţie, dacă nu pe tehnic atunci pe partea de marketing”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bitdefender,
companii,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.