Sfatul de business al săptămânii de la Sorin Samonid, dir. gen. al Continental Anvelope Timişoara: „Cel mai important lucru pe care l-am învăţat a fost că perfecţiunea nu există“

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 04 martie 2016 942 afişări

Sfatul de business al săptămânii de la Sorin Samonid, dir. gen. al Continental Anvelope Timişoara: „Cel mai important lucru pe care l-am învăţat a fost că perfecţiunea nu există“

Sorin Samonid a preluat în vara anului trecut conducerea fabricii de anvelope Continental de la Timişoara, prima şi cea mai mare investiţie a Continental în România, înfiinţată în 1998 ca proiect greenfield; în 2000 a început producţia de serie. Grupul german a investit peste 370 milioane de euro la Timişoara, de unde a livrat peste 165 de milioane de anvelope.

Grupul a înregistrat în România în 2014 o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro, în creştere cu 15% faţă de 2013. Sorin Samonid (47 de ani), absolvent al Universităţii Politehnica din Timişoara, lucrează în cadrul diviziei de anvelope a grupului Continental din 2000.

Între 2013 şi vara anului trecut a fost manager de producţie la fabrica Continental din Mount Vernon, SUA, iar anterior a supervizat producţia de anvelope în cadrul fabricii Continental din Timişoara. În toamnă, compania a finalizat o investiţie de 10,5 milioane de euro, destinată tehnologiilor de tratare a mirosului de la fabrica de anvelope.

CARE A FOST CEL MAI DIFICIL MOMENT DIN CARIERĂ ŞI CUM L-AŢI DEPĂŞIT?

Trecerea de la responsabilităţi strict tehnice la coordonarea unei echipe. Cum am depăşit? Cel mai mult m-a ajutat faptul că am fost transparent şi constant în intenţii, pe de o parte, şi hotărât să dovedesc că pot, pe de altă parte.

CE AŢI ÎNVĂŢAT DIN ACEASTĂ EXPERIENŢĂ?

Cel mai important lucru pe care l-am învăţat a fost că perfecţiunea nu există. Oricând poţi îmbunătăţi ceea ce faci, cu condiţia să primeşti deschis opiniile şi comentariile echipei tale şi să înveţi tot timpul din greşeli.

CARE SUNT GREŞELILE PE CARE LE ÎNGĂDUIŢI ALTORA?

Greşeli există şi vor exista indiferent dacă le îngăduim sau nu. Dacă înveţi ceva dintr-o greşeală şi dacă nu o repeţi, mergi înainte, evoluezi, asta e viaţa normală.

CE ALTĂ PROFESIE V-AR FI PLĂCUT?

Fotograf. Cred că mi-ar fi plăcut să călătoresc şi să surprind „momente“.

CE PROFESIE NU AŢI FI ALES NICIODATĂ?

Nu ştiu exact, dar nicidecum nu m-aş fi îndreptat către o profesie foarte specializată, fără interacţiune permanentă cu oamenii.

UN SFAT PENTRU TINERI LA ÎNCEPUT DE CARIERĂ.

Când vorbim de carieră, eu recomand patru piloni pentru stabilitate: 1. învăţare continuă, 2. disciplină (adică să faci ceea ce trebuie, chiar şi atunci când nu te controlează nimeni), 3. muncă şi 4. să-ţi placă ceea ce faci, să te bucuri de munca ta cel puţin o dată pe zi.

PREFERINŢE

CUVÂNT: Nu am un cuvânt preferat, dar în activitatea profesională folosesc foarte des cuvântul „podium“. Dacă nu ai ambiţia să fii, cel puţin, printre primii trei, atunci realizările nu vor fi deosebite.

CARTE: În momentul de faţă, cartea mea preferată este „Castelul“ de Franz Kafka. Cred că ilustrează cel mai bine două lucruri, care trag mult înapoi societatea noastră: birocraţia şi suficienţa funcţionărească.

PERSONALITATE: Stephen Hawking. De la el am învăţat că mintea e cel mai de preţ lucru, iar dacă o ţii sănătoasă, orice e posibil în viaţă.

Urmărește Business Magazin

/special/sfatul-de-business-al-saptamanii-de-la-sorin-samonid-dir-gen-al-continental-anvelope-timisoara-cel-mai-important-lucru-pe-care-l-am-invatat-a-fost-ca-perfectiunea-nu-exista-15095962
15095962
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.