Sfatul de business al săptămânii de la Felix Daniliuc, Raiffeisen Leasing: "În viaţa profesională trebuie să fii oricând pregătit pentru „expect the unexpected“

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 26 februarie 2016 635 afişări

Sfatul de business al săptămânii de la Felix Daniliuc, Raiffeisen Leasing: "În viaţa profesională trebuie să fii oricând pregătit pentru „expect the unexpected“

Felix Daniliuc, director general al Raiffeisen Leasing IFN

Cu o experienţă de peste 20 de ani, Felix Danilic conduce Raiffeisen Leasing, companie cu afaceri de circa 100 de milioane de euro anual, al cărei obiectiv pentru acest an este creşterea finanţărilor acordate într-un ritm cel puţin egal cu piaţa, de circa 15-20%. Daniliuc a preluat funcţia actuală în 2010, este preşedintele Asociaţiei Societăţilor Financiare - ALB România şi membru al Fundaţiei Liderilor de Afaceri din România (RBLS). În 2015, Felix Daniliuc ocupa locul 42 în catalogul 100 cei mai admiraţi CEO din România şi poziţia cu numărul 7 în topul celor mai admiraţi finanţişti.

CARE A FOST CEL MAI DIFICIL MOMENT DIN CARIERĂ ŞI CUM L-AŢI DEPĂŞIT?

Eram în 2008 şi ajunsesem să construiesc o echipă de 800 de agenţi de vânzări directe. În momentul în care criza economică a devenit o certitudine, am primit sarcina de a redimensiona echipa la un număr de 300 de oameni.

CE AŢI ÎNVĂŢAT DIN ACEASTĂ EXPERIENŢĂ?

Am învăţat din această experienţă că în viaţa profesională trebuie să fii oricând pregătit pentru „expect the unexpected“.

CARE SUNT GREŞELILE PE CARE LE ÎNGĂDUIŢI ALTORA?

Accept orice greşeli cât timp nu se repetă şi oamenii care greşesc demonstrează că au învăţat ceva din acestea.

CE ALTĂ PROFESIE V-AR FI PLĂCUT?

Pilot.

CE PROFESIE NU AŢI FI ALES NICIODATĂ?

Balerin. Nici până la această vârstă nu am învăţat cum se practică baletul... Mă refer aici la viaţa profesională.

UN SFAT PENTRU TINERI LA ÎNCEPUT DE CARIERĂ.

1. RĂBDARE – cariera reprezintă de fapt viaţa profesională şi, ca şi în viaţă, nu putem să ne naştem bătrâni şi înţelepţi. Este necesar (şi firesc) să fie parcurse etapele copilăriei, adolescenţei, maturităţii şi înţelepciunii profesionale. Cu atât mai mult în domeniul bancar, unde contează percepţia clienţilor. Este nevoie de profesionalism, iar pentru a deveni un profesionist este nevoie (şi) de răbdare pentru a înţelege şi a şti ce şi cum!

2. SIMPLITATE Şi AUTENTICITATE – un astfel de comportament reprezintă o oportunitate fantastică de diferenţiere. Mai ales în domeniul financiar-bancar, unde, în primul rând, vrem să transmitem încredere. Tot ceea ce este complicat sau sofisticat este şi greu de înţeles!

3. DISCIPLINĂ ŞI RIGUROZITATE – ambele trăsături comportamentale sugerează precizie, exactitate, calitate, execuţie, adică parte din acele elemente care în domeniul bancar ajută la câştigarea încrederii din partea clienţilor. Ar fi greu de imaginat o carieră de succes în banking, de exemplu (domeniu în care se lucrează cu cifre, deci precizie), afişând un comportament de „artist“, explicând clienţilor costul unei finanţări în nuanţe de interpretare personală.

PREFERINŢE

CUVÂNT: Sunt două - „încredere“ şi „autenticitate“.

CARTE: Şi aici sunt două - „Pollyanna“ de Elleanor H. Porter şi „Selling the Wheel“ de Jeff Cox.

PERSONALITATE: Maica Tereza

Urmărește Business Magazin

/special/sfatul-de-business-al-saptamanii-de-la-felix-daniliuc-raiffeisen-leasing-in-viata-profesionala-trebuie-sa-fii-oricand-pregatit-pentru-expect-the-unexpected-15087839
15087839
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.