Consumul de apa minerala, la jumatatea mediei europene

Postat la 31 august 2009 231 afişări

Consumul de apa minerala a crescut de peste 7 ori in ultimii 16 ani, dar se situeaza abia la jumatatea mediei europene, potrivit informatiilor furnizate de SNAM.

Pana in 2003 s-a inregistrat o crestere continua a consumului de apa minerala, atingand un vârf de 41 de litri, urmata de un declin usor, iar din 2005 reluandu-se cresterea.

Preferintele de consum ale romanilor se indreapta spre apa minerala carbogazoasa, care a reprezentat 64% din apa consumata in 2008, in timp ce in Uniunea Europeana apa necarbogazoasa reprezinta mai mult de doua treimi din consum.

Datele societatii se refera doar la consumul din surse administrate de SNAM, din care se livreaza 75% din apa imbuteliata in România.

Urmărește Business Magazin

/special/consumul-de-apa-minerala-la-jumatatea-mediei-europene-4804376
4804376
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.