Opinie Crenguţa Nicolae, redactor-şef adjunct: Opt ani din viaţa noastră

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 29 septembrie 2012 212 afişări

Vara anului 2004 era ultima pe care o mai petreceam la Ziarul Financiar, unde lucram de aproape patru ani, după alţi nouă la agenţia Mediafax. În toamnă urma să plec la noua revistă BUSINESS Magazin şi mă gândeam că e o progresie instructivă pentru orice jurnalist de presă scrisă - de la ştire la articolul de ziar şi apoi la articolul de revistă, mai complex şi mai puţin perisabil.

Ce a urmat au fost opt ani care au excelat în toate direcţiile: şi la cantitatea de informaţie nouă descoperită, căpătată, asimilată şi transmisă mai departe, şi la cantitatea de efort presupusă de facerea unei reviste atunci când chiar te încăpăţânezi să respecţi toate regulile profesiei (Fini - Cristian Hostiuc, directorul nostru editorial, zicea la început că faţă de munca de la ZF, o revistă săptămânală e "pension de domnişoare"), şi la preocuparea cititorilor de a lăuda ori sancţiona un articol sau altul dintr-o revistă pe care au perceput-o ca fiind "a lor", şi la capacitatea oamenilor din redacţie de a se armoniza, de a se entuziasma, de a învăţa, de a se maturiza de la ediţie la ediţie.

Nu pot să nu amintesc aici cu plăcere de foştii noştri colegi Laurenţiu Ispir, Mona Dârţu, Ionuţ Bonoiu, Ioana Ursu, Ionuţ Ancuţescu, Mihai Muşătoiu, Larisa Ghiţulescu, Bogdan Neagu, Florenţa Ghiţă, Cătălin Ştefancu, Ana Răduţă, Andrei Năstase, Mihai Mitrică, Raluca Badea, Diana Sava, Vali Bârzoi, Liviu Iancu, Aurel Drăgan, Bogdan Pencea, Adriana Todoran, Ileana Ilie, Călin Hera, Adriana Roşoga, Romulus Deac, Alin Fumurescu, Costi Rogozanu, Daniela Penescu, Andreea Ciucă, Roxana Cristea, Laura Culiţă, Dana Bondrescu, Luminiţa Niţoiu (şi mai sunt şi alţii, dar să nu abuzăm de răbdarea cititorului), la care se adaugă şi cei care au făcut primii revista să arate a BUSINESS Magazin: Olga Petroff, Gabriela Caletzeanu, Sebastian Nicolae, Cătălin Chirilă, Claudiu Ciofiac. Ştiu că şi ei, la fel ca noi, au amintiri frumoase de la BUSINESS Magazin; pentru unii a fost poarta de intrare în presă, pentru alţii o treaptă utilă în carieră, pentru alţii o perioadă a vieţii din care au rămas cu relaţii solide în lumea de business ori cu prietenii durabile făcute aici.

Acum, e adevărat, suntem mai puţini decât în 2005 sau 2008, dar nici atmosfera amicală, nici standardele de calitate pentru articole nu s-au schimbat. Şi dacă nu le-a schimbat criza, nu văd ce altceva le-ar putea schimba. Cititorii să fie liniştiţi: revista e tot "a lor", iar noi ne facem meseria în continuare.


Crenguţa Nicolae este redactor-şef adjunct al revistei BUSINESS Magazin.

Urmărește Business Magazin

/opinii/opinie-crenguta-nicolae-redactor-sef-adjunct-opt-ani-din-viata-noastra-10135509
10135509
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.