Cătălin Suliman, PeliFilip - Cum influenţează tendinţele europene în materie de concurenţă mediul de business din România

Autor: Georgiana Călin Postat la 03 octombrie 2017 173 afişări

Modul în care Comisia Europeană analizează anumite comportamente este deseori preluat de către autorităţile naţionale. Cel mai facil exemplu este dat de practică investigaţiilor sectoriale europene ce sunt urmate la intervale scurte de copii la nivel naţional (cea mai recentă fiind investigaţia sectorială în comerţul online).

Cătălin Suliman, PeliFilip - Cum influenţează tendinţele europene în materie de concurenţă mediul de business din România

Observăm două mari tendinţe ce pot prezenţa relevanţă şi asupra modului în care Consiliul Concurenţei îşi va exercită puterile şi implicit vor genera efecte asupra mediului de business din România:

a)Schimbări cu privire la modul în care se vor realiza politicile de conformare 

b)Tranziţie spre analiză efectelor produse de faptele pretins anticoncurenţiale  

 

1.Dezvoltarea IT şi digitalizarea activităţilor pe piaţă - provocările politicilor de conformare. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.