ZF a lansat primul atlas economic al României

Postat la 26 noiembrie 2014 69 afişări

Ziarul Financiar a lansat pe 26 noiembrie, suplimentul România 5%, primul atlas al businessului românesc, sub forma a şapte hărţi care oferă, pentru prima dată în presă, o imagine grafică a economiei româneşti. Construcţia reprezintă de fapt o mapă de lucru ce ar trebui să stea pe masa celor care construiesc politicile publice dar şi a managerilor din privat.

ZF a lansat primul atlas economic al României

După o creştere marginală în ultimii ani şi cu o administraţie pe care clasa de business nu se poate baza, România are nevoie de un plan pe termen lung.

La 25 de ani de la Revoluţie, România are un PIB per capita la o cincime faţă de statele din Vestul Europei, o creştere economică estimată la 2,2%, doar două companii cu acţionariat local în top 100 exportatori, jumătate din populaţia aptă de muncă angajată, şi un sistem de educaţie şi sănătate în cădere liberă.

Antreprenorii abia mai pot fi identificaţi pe harta businessului local, iar resursele au ajuns să fie exportate sub formă brută, în timp ce în domeniul resurselor umane România a ajuns un simplu furnizor de forţă de muncă necalificată.

În aceste condiţii, Ziarul Financiar a dat startul proiectului „România 5% creştere economică“, prin care a mobilizat clasa de business autohtonă -antreprenorii şi companiile Ð pentru a crea o platformă de relansare economică, obiectivul fiind de a pune pe masă un plan coerent de măsuri ce ar asigura convergenţa economiei româneşti şi trecerea la euro în 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zf,
atlas,
lansare,
romania,
business,
economia romaneasca
/media-marketing/zf-a-lansat-primul-atlas-economic-al-romaniei-13645177
13645177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.