(P) Noi iniţiatori din Europa Centrală şi de Est în iuvo, platforma estoniană P2P

Postat la 24 martie 2017 560 afişări

Într-o perioadă de şase luni, compania a realizat o cifră de afaceri de peste 1 milion de Euro, rezultată de la mai mult de 1.000 de investitori din 35 de ţări din întreaga lume.

(P) Noi iniţiatori din Europa Centrală şi de Est în iuvo, platforma estoniană P2P

Iuvo, o platformă p2p din Estonia, în care utilizatorii pot cumpăra porţiuni din împrumuturi de la instituţii financiare nebancare autorizate, şi-a extins portofoliul. Compania a atras un alt iniţiator din Europa Centrală şi de Est - instituţia financiară Viva Credit, care este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa financiară bulgară. Compania funcţionează din 2012 şi este specializată în credite de consum şi credite garantate printr-o ipotecă acordate prin telefon, pe loc sau online. Aceasta este a doua instituţie financiară cu care iuvo a încheiat un parteneriat după ce platforma a început să lucreze cu liderul de pe piaţa împrumuturilor de consum mici din Bulgaria - Easy Credit, care şi-a dezvoltat cu succes activitatea din 2005.

Împrumuturile noului iniţiator, în care utilizatorii pot investi şi genera venituri suplimentare, vor fi iniţial micro-credite, de până la 750-800 euro. Conform politicii platformei, toţi iniţiatorii iuvo vor reţine cel puţin 30% din fiecare împrumut, care parte nu va fi listată pentru investire pe platformă. Toţi clienţii iuvo vor putea achiziţiona părţi din restul de 70% din produsul de împrumut relevant.

„Începem anul foarte dinamic, iar rezultatele pe care le-am obţinut până acum ne fac să ne aşteptăm să atingem o masă critică de investitori pentru modelul nostru de afaceri, care va putea să investească într-o varietate de noi tipuri de credite. Am reuşit într-o perioadă de numai 6 luni să generăm o cifră de afaceri ce depăşeşte 1 milion, atrăgând peste 1000 de investitori din 35 de ţări din întreaga lume. În paralel, negociem şi atragem noi iniţiatori, care ne vor face şi mai atractivi pentru consumatori ca loc de rentabilitate,” a spus Ivaylo Ivanov, Director Operaţiuni Iuvo Gruop.


Fondurile investite prin intermediul platformei nu sunt depozite şi, prin urmare, acestea nu sunt garantate de lege, după cum nu este garantată nici rentabilitatea lor. Activitatea platformei nu este reglementată de legislaţia referitoare la societăţile de investiţii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.