BearingPoint lansează „Be an Innovator" 2018, noua ediţie a concursului de idei inovatoare pentru studenţi

Autor: Andra Stroe Postat la 19 februarie 2018 115 afişări

Tinerii antreprenori, cu o idee de proiect inovatoare în domeniul digital, se pot înscrie în cursa pentru premiile Be an Innovator, în valoare totală de 14 000 de euro, acordate de firma de consultanţă din domeniul managementului şi tehnologiei BearingPoint.

BearingPoint lansează „Be an Innovator" 2018, noua ediţie a concursului de idei inovatoare pentru studenţi

BearingPoint  încurajează studenţii să participe la concursul de idei şi start-up-uri cu proiectele lor inovatoare care se potrivesc motto-ului „Go Digital”. Premiile acordate câştigătorilor vor avea o valoare totală de 14.000 de euro. În plus, BearingPoint va sprijini echipa câştigătoare timp de un an în realizarea proiectelor sale. Până în data de 3 aprilie 2018, studenţii de la facultăţile de business şi tehnologie din România, Germania, Austria, şi Elveţia se pot înscrie pe site-ul www.bearingpoint.com/beaninnovator cu idei de proiecte orientate spre viitor şi cu efecte durabile pentru a câştiga premiul Be an Innovator.

După primirea tuturor candidaturilor, BearingPoint România va alcătui o listă de echipe finaliste, urmând ca, în urma preselecţiei, cele mai bune proiecte să fie prezentate în data de 4 mai 2018, la Berlin, în faţa unui juriu BearingPoint. Câştigătorii vor fi desemnaţi şi premiaţi într-un cadru festiv. De asemenea, finala va oferi echipelor ocazia de a face schimb de idei cu alte start-up-uri, precum şi cu partenerii şi consultanţii BearingPoint. Pentru a ajuta studenţii şi start-up-urile să pregătească prezentarea în faţa juriului, BearingPoint oferă echipelor finaliste traininguri şi coaching.

Concursul promovează schimbul de idei între participanţi din România, Germania, Austria şi Elveţia şi oferă posibilitatea de a transforma aceste idei în proiecte concrete.

„Ediţiile precedente au arătat foarte clar cât de mult potenţial de inovaţie şi creativitate au studenţii. Ne vom concentra pe digitalizare, o temă esenţială în societatea şi economia noastră.  Astfel, studenţii abordează direct provocările cu care se confruntă clienţii noştri. Aştept cu nerăbdare să văd ce soluţii vom găsi împreună”, a spus Kiumars Hamidian, lider regional GCR (Germania, Cehia, România) şi preşedintele juriului Be an Innovator.

Echipa care a câştigat anul trecut concursul este Skipper de la Universitatea St. Gallen din Elveţia. Aceasta a dezvoltat un model de afaceri care să ofere întreprinderilor mici şi mijlocii mai multă transparenţă a preţurilor şi mai multe posibilităţi de benchmarking în domeniul logisticii containerelor de marfă. De la câştigarea premiului, Timarian Rust şi Andreas Beirholm, membrii echipei Skipper, se află în faza de coaching şi au astfel ocazia de a-şi dezvolta în continuare planul de afaceri şi de a pune bazele unui start-up.

Prin intermediul concursului Be an Innovator, BearingPoint susţine studenţii de la facultăţi de business şi tehnologie de top din România, Germania, Austria şi Elveţia în dezvoltarea şi realizarea ideilor de proiecte digitale, care stabliesc trend-urile pentru viitor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.