Ultima afacere

Postat la 03 noiembrie 2008 244 afişări

Dupa ce a fondat patru companii si a facut trei exit-uri, undeva intre timp gasind timp si pentru sefia Xerox Romania sau pentru proiectul cultural-educational Erudio, Adrian Stanciu pare sa-si respecte graficul pe care singur si l-a trasat: la varsta de 50 de ani se va retrage din business.

Acum in varsta de 48 de ani, Stanciu se refera cu precadere la pozitiile care-i cer mai mult decat este el dispus sa le ofere. Si aici nu face concesii.

"Nu mi-a fost niciodata frica de ce o sa mi se intample cand am decis sa parasesc o companie sau alta. Cei mai multi oameni traiesc cu impresia ca lumea lor incepe si se termina cu munca. N-am avut niciodata problema asta. Mark Twain spunea ca munca e orice ocupatie pe care o faci din constrangere, pentru ca trebuie. Aceeasi ocupatie devine placere si hobby daca o faci pentru tine, fara presiune. Eu cred foarte tare in asta. Munca e o servitute de care trebuie sa scapi."

Stanciu, actualmente actionar majoritar al unei singure afaceri, Human Synergistics Romania, firma de consultanta in cultura organizationala, este un fel de hibrid intre un om liber si un antreprenor in serie.

Sub numele sau au fost trecute, rand pe rand, companii ca Arexim, Xerox, Gemini Capital (astazi Kiwi Finance), Ascendis, Human Synergistics si Erudio; ultimele doua fac inca parte din prezentul sau, iar restul fotoliilor au fost, mai devreme sau mai tarziu, parasite, in cazul Xerox, sau vandute.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ultima,
afacere
/lideri/ultima-afacere-4074430
4074430
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.