Top 100 cei mai admiraţi CEO: Liviu Drăgan, CEO şi fondator TotalSoft

Autor: Ioana Matei Postat la 19 martie 2017 400 afişări

În toamna acestui an, pachetul majoritar de acţiuni al Totalsoft, unul dintre cei mai mari producători locali de software, cu afaceri de 21 de milioane de euro anul trecut, a fost preluat de Logo Software Investment, cea mai mare companie furnizor independent de software din Turcia.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Liviu Drăgan, CEO şi fondator TotalSoft

Valoarea tranzacţiei a fost de 30 de milioane de euro. „Totalsoft avea nevoie de un investitor strategic. Vom investi mai mult în expansiunea internaţională, în produs“, a declarat pentru ZF Liviu Drăgan, care a negociat cinci luni pentru a agrea cu partenerii turci termenii tranzacţiei.

Absolvent al Facultăţii de Electroenergetică, în luna iunie a anului 1994 Liviu Drăgan se afla pe calea Dorobanţi, pregătind înfiinţarea TotalSoft, care s-a produs în mod oficial în decembrie. Ideea de a înfiinţa o firmă care să se ocupe de producerea de software în 1994 a concurat cu posibilitatea plecării în Canada, pentru o carieră universitară.

„Trebuia să mă duc acolo la o universitate, pentru a continua o carieră universitară; aveam totul aranjat, şi apartament, şi job, şi un salariu, nu foarte mare. Atunci a venit un prieten de-al meu care mi-a propus să facem o firmă de soft.“

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.