Top 100 cei mai admiraţi CEO: Gabriel Comănescu, CEO Grup Servicii Petroliere (GSP)

Autor: Ioana Matei Postat la 15 martie 2017 1446 afişări

Principalul business dezvoltat de Gabriel Comănescu este de forajul marin, activitate pe care o derulează prin intermediul a opt platforme care fac parte din portofoliul Grup Servicii Petroliere.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Gabriel Comănescu, CEO Grup Servicii Petroliere (GSP)

Dincolo de foraj, GSP este specializată şi în construcţii offshore, având o flotă de nave şi utilaje dedicată acestei activităţi.

După ce a absolvit Academia Navală Mircea cel Bătrân, a ocupat un post de ofiţer electrician în marina comercială şi de inginer electromecanic la Romline, Gabriel Comănescu a intrat în afacerile cu petrol în 1999, când a cumpărat de la AVAS companiile de foraj pe uscat Foserco şi Aquafor. Apoi, a câştigat licitaţia pentru uzina 1 Mai Ploieşti, care a devenit Upetrom - 1 Mai, iar în 2004 a înfiinţat Grup Servicii Petroliere. În 2005 a înfiinţat Upetrom Group, un grup integrat de societăţi cu activităţi în construcţii şi foraj marin. În 2006 a achiziţionat de la Petrom cinci platforme petroliere.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, GSP a terminat anul trecut cu afaceri de 934 de milioane de lei şi 325 de salariaţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.