Top 100 cei mai admiraţi CEO: Fady Chreih, CEO la Regina Maria

Autor: Georgiana Călin Postat la 30 aprilie 2017 1008 afişări

De profesie bancher, Fady Chreih a decis să facă trecerea spre domeniul actual în urmă cu şase ani, simţind provocările şi efervescenţa unei astfel de afaceri.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Fady Chreih, CEO la Regina Maria

El conduce astăzi cel de-al doilea jucător din piaţa de servicii medicale private din România. Regina Maria a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 290 de milioane de lei, cu 15% mai mult decât în 2014, şi are circa 3.000 de angajaţi.

Prima sa slujbă a fost la Banca Transilvania, unde a debutat în divizia dedicată întreprinderilor mici şi mijlocii; ulterior, a devenit director pe Bucureşti, manager regional şi director adjunct al diviziei IMM la nivel naţional. Legătura cu domeniul sanitar a venit prin crearea de produse bancare pentru medici, care s-au dovedit a fi de un real succes.

A fost invitat în repetate rânduri la discuţii cu cei de la Advent International, fondul care a cumpărat 80% din acţiunile afacerii, iar întrevederea l-a convins să schimbe domeniul. „Acea întâlnire de un sfert de oră s-a transformat într-una de trei ore şi am simţit din nou efervescenţa care era în banking în 2006-2007”, declara Chreih.

În 2015, fondul de investiţii MEP Capital Investment, care a preluat reţeaua de clinici şi spitale Regina Maria, i-a propus lui Fady Chreih să rămână încă patru ani în funcţia de director general al companiei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.