Top 100 cei mai admiraţi CEO: Dragos Neacşu, director general Erste Asset Management

Autor: Florin Casota Postat la 23 aprilie 2017 630 afişări

Dragoş Neacşu este directorul general al Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri din România, cu active de 7,8 miliarde de lei.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Dragos Neacşu, director general Erste Asset Management

Compania are clienţi în principal din categoria celor instituţionali, dar a atras şi persoane fizice, care au investit peste 10 milioane de euro. Erste Asset Management administrează în prezent 11 fonduri, dintre care opt au conexiune cu piaţa de acţiuni şi trei au obligaţiuni sau titluri de stat. Din aproape 8 miliarde de lei, bani administraţi prin fondurile Erste, peste 70% sunt în România, restul sumelor fiind amplasate peste hotare.

Dragoş Neacşu este una dintre figurile fondatoare ale pieţei de capital din România. Neacşu a fost director general al Societăţii Naţionale de Compensare, Decontare şi Depozitare (1996 - 1998), după care a condus timp de peste şase ani compania Raiffeisen Capital & Investment Bucureşti.

În 2005 a fost timp de câteva luni secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice şi şeful Trezoreriei, pentru ca în 2006 - 2007 să conducă Deloitte Consultanţă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.