Povestea româncei care şi-a deschis la 18 ani propria afacere, iar acum are magazine la Londra, New York şi Milano

Autor: Florin Casota Postat la 13 martie 2017 3446 afişări

Cristina Bâtlan a fondat businessul cu pantofi şi genţi Musette în urmă cu mai bine de două decenii, când avea doar 18 ani şi era studentă la Facultatea de Drept.

Povestea româncei care şi-a deschis la 18 ani propria afacere, iar acum are magazine la Londra, New York şi Milano

A început iniţial o afacere cu import de ţesături, pe care l-a dezvoltat sub brandul Musette timp de aproape un deceniu.

În 2000 însă familia Bâtlan decide să deschidă o fabrică de pielărie şi să treacă la o nouă etapă. Acum Musette deţine două fabrici pe piaţa locală la Huşi şi la Bucureşti, unde se produc genţi, accesorii, şi pantofi. Pentru fiecare colecţie sunt produse câteva zeci de mii de pantofi şi genţi.

În fiecare an există două colecţii de bază şi două colecţii pronto-moda (cu un număr redus de produse), precum şi colecţii pentru evenimente speciale. Produsele realizate în România sunt vândute pe piaţa locală, dar Cristina Bâtlan a dus businessul românesc şi peste hotare, la New York, Bulgaria, Ungaria, Austria, Israel şi chiar Mongolia.

Deţine afacerea, cu rulaje anuale de circa 16 milioane de euro, alături de soţul său, Roberto, şi fratele său, Alin Bâtlan. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.