TINERI MANAGERI DE TOP: Liviu Vornicu - ii va folosi experienta de expat sa vanda mai multe tigari in Romania?

Autor: Ioana Mihai Postat la 02 iunie 2011 399 afişări

A preluat recent functia de national sales manager la Philip Morris Romania, dupa ce a fost manager government affairs in Centrul Operational al Philip Morris International din Lausanne.

Liviu Vornicu isi aminteste si acum prima zi de lucru la Philip Morris, pe 18 noiembrie 1998. "Atunci experienta mea de munca era extrem de limitata", spune el. Era student in anul trei la Facultatea de Studii Economice in Limbi Straine din cadrul ASE si avusese doar slujbe pe perioada verii. Totul s-a schimbat insa in momentul in care s-a angajat part-time in departamentul financiar al companiei. "A fost o ocazie extraordinara", spune el, care i-a permis ca in paralel cu terminarea studiilor sa inteleaga cum opereaza una dintre cele mai mari multinationale din FMCG. Pana de curand a fost manager government affairs in Centrul Operational al Philip Morris International din Lausanne si avea ca principale responsabilitati oferirea de asistenta pentru diferitele piete in care compania are filiale, pentru dezvoltarea si implementarea de strategii in domeniul reglementarii pietei tutunului.

"Poate cel mai dificil este gasirea echilibrului dintre viata profesionala si cea personala." A ales sa lucreze intr-o multinationala si sa accepte slujbe peste hotare la intervale relativ scurte de timp. "Poate ca suna interesant, dar echivaleaza cu o foarte mare presiune asupra vietii private si in special asupra partenerului de viata care face concesii pentru a te insoti." Marturiseste ca a cochetat cu ideea de antreprenoriat, dar ca deocamdata nu a depasit acest stadiu. Pentru moment i se pare ca isi poate cultiva spiritul antreprenorial si in companie. "Cred ca antreprenoriatul inseamna sa inovezi, sa schimbi complet procese sau sa creezi ceva de la zero. Si cred ca poti face toate acestea indiferent de ocupatie." In privinta propriei afaceri, e sigur ca va veni timpul si pentru acea etapa, "probabil atunci cand ma voi astepta mai putin". Crede ca in zece ani va acumula indeajuns de multa experienta pentru a deveni un lider recunoscut, apreciat si - "de ce nu? - important pentru organizatia din care fac parte".



- Cel mai de succes tanar manager - piete industriale: Liviu Vornicu, National Sales Manager la Philip Morris. Dupa ce a fost manager de government affairs in Centrul Operational al Philip Morris International din Lausanne, Vornicu, in varsta de 33 de ani, a preluat recent functia de National Sales Manager la Philip Morris Romania.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-liviu-vornicu-ii-va-folosi-experienta-de-expat-sa-vanda-mai-multe-tigari-in-romania-8307879
8307879
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.