Tineri manageri de top 2016: Bogdan Roşu, director executiv Next Capital Group

Autor: Ioana Matei Postat la 16 decembrie 2016 802 afişări

Tineri manageri de top 2016: Bogdan Roşu, director executiv Next Capital Group

39 DE ANI   /   DIRECTOR EXECUTIV   /  NEXT CAPITAL GROUP

VENITURI TOTALEALE COMPANIEI 2015: 15 milioane de lei

PROFIT 2015: 3,3 milioane de lei

Ca director executiv, Bogdan Roşu este responsabil cu supravegherea operaţiunilor zilnice, atragerea de capital şi relaţiile cu acţionarii şi partenerii strategici, dezvoltarea şi execuţia strategiei şi bugetului companiilor. În cadrul Next Capital Group, care are 255 de angajaţi, principalele companii sunt IFN Next Capital Finance SA şi Optima Solutions Services SRL. „Creşterea medie anuală din ultimii 5 ani a veniturilor pe grup a fost de 30% de la an la an.“

Licenţiat în Finanţe, Asigurări şi Burse de Valori, la ASE, promoţia 2001, Bogdan Roşu a absolvit cursurile de Executive Management ale Universităţii Stanford (California) în 2010; este încă student la ACCA şi spune că nu a abandonat „dorinţa de dezvoltare academică, însă în acest moment am şi alte priorităţi în plan personal“.  Şi-a început cariera în vânzări, în industria auto, şi spune că „adevărata şcoală şi fundaţie pentru mine a fost Connex (acum Vodafone), unde m-am angajat chiar de la lansare, în aprilie 1997“.

La 25 de ani era cel mai tânăr manager din companie, având în subordine aproape 70 de oameni, iar la 28 de ani era cel mai tânăr director, coordonând patru departamente şi aproape 180 de angajati. La 30 de ani a devenit director executiv al primului IFN specializat în factoring din România, autorizat de BNR în 2006; din 2010 este şi membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Române de Factoring. În 2006 a luat o decizie radicală: „Am hotărât să ies din confortul unui post bineplătit în multinaţională şi să încep viaţa în zona de antreprenoriat (Next Capital), alături de alţi doi membri fondatori şi acţionari. A fost şi o oportunitate de piaţă, dar şi o ambiţie personală să reuşesc într-un mediu total diferit de cel cu care eram obişnuit în ultimii ani şi consider că mi-a reuşit“. Cea mai dificilă perioadă din carieră a fost anul 2009, când s-au prăbuşit unele sectoare ale economiei, iar incidenţele la plată şi insolvenţele companiilor - în special de tip IMM - au explodat; „a fost nevoie de un efort uriaş pentru a închide expunerile cu pierderi minime.

A fost un an în care s-a abandonat orice plan de creştere, iar focusul a fost pe recuperarea capitalului şi menţinerea în piaţă“. Despre aşteptările pe termen lung, Bogdan Roşu spune că este greu de spus cum vor evolua sectorul financiar- bancar sau cel al serviciilor BPO, „în care sunt acum implicat, sau cum va evolua piaţa muncii în contextul în care globalizarea dă semne de încetinire şi vulnerabilitate. Indiferent de domeniul în care voi activa, cred că acesta trebuie să fie dinamic, să aibă o notă importantă de inovaţie şi tehnologie şi să îmi acorde şansa interacţiunii cu clientul“.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.