Tineri manageri de top 2016: Andrei Verboncu, managing director TCNET

Autor: Georgiana Călin Postat la 25 decembrie 2016 160 afişări

Tineri manageri de top 2016: Andrei Verboncu, managing director TCNET

39 DE ANI   /   MANAGING DIRECTOR   /   TCNET

CIFRĂ DE AFACERI 2015: 1.987.000 lei   /   CIFRĂ DE AFACERI 2014: 1.902.000 lei

PROFIT 2015: 11,49%   /   PROFIT 2014: 5,22%

De doi ani, Andrei Verboncu gestionează toate activităţile operaţionale ale TCNET în ce priveşte dezvoltarea companiei şi optimizarea proceselor de lucru. Anul trecut, portofoliul TCNET a fost completat cu două produse care permit companiilor din industria hotelieră să realizeze un management inteligent al afacerii. În cifre, 2015 a adus plusuri companiei de software, arată Andrei Verboncu, care coordonează direct 11 oameni: „Cifra de afaceri a firmei a crescut cu aproximativ 7% faţă de 2014, iar profitul s-a dublat (+123%)“.

Absolvent al studiilor de Economia Turismului Intern şi Internaţional, la Universitatea Româno-Americană, Andrei Verboncu deţine un master în turism şi multiple certificări pentru competenţe tehnice (INFOR Certificate of Completion). Şi-a început cariera ca IT engineer, în 2002 s-a specializat în managementul unuia dintre cele mai utilizate produse din industrie, Medallion PMS, în cadrul TCNET, iar din 2014 conduce compania din poziţia de managing director. Momentul-cheie din parcursul său profesional a avut loc în 2002, odată cu specializarea sa. „Să iau un produs nou, să-l cresc, să-i asigur dezvoltarea şi «adoptarea» sa în piaţă a fost o provocare profesională solicitantă.“ De acest produs se leagă şi ceea ce consideră drept cea mai mare reuşită din cariera sa: „Impunerea Medallion pe piaţa din România ca lider în domeniul sistemelor de gestiune hotelieră; în zece ani s-a ajuns la peste 200 de instalări. De asemenea, In1 Solutions a devenit un produs cunoscut şi cel mai răspândit booking engine din România“.

Cel mai dificil moment din cariera sa, povesteşte el, a avut loc tot în 2002, când compania era pe punctul de a pierde cea mai importantă licenţă de revânzare, cu implementări realizate deja în piaţă. „Asta însemna, pentru companie, să piardă obiectul principal de activitate şi toţi clienţii cu soluţii instalate până în acel moment. Am găsit sisteme alternative, am pregătit un plan de înlocuire a licenţelor din piaţă, însă rezolvarea a venit în urma negocierilor purtate şi care au avut ca rezultat menţinerea portofoliului activ.“

Pe termen lung, Andrei Verboncu, care este şi acţionar al TCNET, se vede lucrând în aceeaşi companie, care, se aşteaptă el, va fi „mai puternică şi activă într-un mediu de afaceri care se dezvoltă sănătos“.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.