Tineri manageri: Alexandru Cazan, omul cu bugetele de la BRD

Postat la 22 mai 2010 536 afişări

Alexandru Cazan conduce din 2008 Directia de control de gestiune a retelei BRD-SocGen, avand in subordine 15 oameni. Coordoneaza activitatea de analiza, dezvoltarea instrumentelor de raportare si participa la bugetare.

Functie: director control gestiune retea

Varsta: 33 de ani

Actionariat: Groupe Société Générale (59,36%), BERD (4,99%) SIF (25,10%), alti actionari (10,51%)

Active 2009: 46,34 mld. lei

Profit net 2009: 779 mil. lei

Angajati 2009: 8.000

Majoritatea colaboratorilor mei sunt tineri, cu varsta medie de 35 de ani", spune Cazan, care si-a petrecut cea mai mare parte din cariera in BRD-SocGen, actualmente a doua banca din sistem in functie de active. Incepand din 2001 a lucrat in directia de administrare a retelei BRD, apoi in cea de control de gestiune a retelei, ca sef de serviciu de reporting si buget (din 2005). Inainte a petrecut trei ani la o companie de expertize contabile si apoi la una de mesagerie, ca economist.

Fata de perioada de inceput, controlul de gestiune a evoluat de la o raportare bazata mai ales pe informatia contabila disponibila lunar spre un sistem alimentat saptamanal de sistemele informatice din banca. "Constructia acestei noi platforme de reporting, migrarea informatiilor catre acest nou mediu si deschiderea lui catre cateva sute de utilizatori din reteaua de agentii a constituit cel mai mare proiect transversal in care a fost implicata echipa pe care o coordonez", afirma Cazan.

Absolvent de ASE, cu licenta in contabilitate si informatica de gestiune si masterat in contabilitate si audit la CNAM/INTEC Paris si la ASE Bucuresti, Alexandru Cazan spune ca incearca sa analizeze cel putin o data pe an, impreuna cu colegii, ce se poate face mai bine si la ce ar trebui renuntat, iar "aceasta improspatare anuala ajuta oamenii sa-si mentina viu spiritul critic".

Cititi mai multe despre Alexandru Cazan si alti tineri manageri in catalogul "Tineri Manageri de Top 2010" care va aparea pe piata luni, 24 mai.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Tineri manageri,
Alexandru Cazan,
BRD,
banci
/lideri/tineri-manageri-alexandru-cazan-omul-cu-bugetele-de-la-brd-6143562
6143562
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.