Tânărul de 33 de ani care conduce 800 de oameni din 200 de sucursale de bănci

Postat la 05 februarie 2014 5799 afişări

Echipa pe care o conduce Cătălin Vasile numără peste 800 de oameni în aproximativ 200 de unităţi ale băncii, inclusiv în sediul central.

Tânărul de 33 de ani care conduce 800 de oameni din 200 de sucursale de bănci

“Mă caracterizează stilul de management participativ şi îl aplic in mod natural”, declară Cătălin Vasile. „Din fericire, şi modelul nostru de distribuţie ne direcţionează către o astfel de abordare, fiind un model atipic, ce funcţionează printr-o reţea de distribuitori independenţi, dar exclusivi ai ING şi în care contează calitatea relaţiilor cu partenerii interni.” Rolul lui şi al echipei sale este de a „vinde" idei, adaugă el, iar pentru a vinde, trebuie ca fiecare să poată convinge că fiecare decizie este în interesul tuturor celor implicaţi (client, distribuitor, bancă).

„Înţelegând cum funcţionează afacerea noastră şi participând la dezvoltarea ei, partenerii noştri sunt mai implicaţi şi mai activi. Reuşim astfel să construim o relaţie de lungă durată cu aceştia, iar ei, la rândul lor, ne ajută să dezvoltăm o relaţie pe termen lung cu clienţii.„ Cătălin Vasile a absolvit Facultatea de Matematică-Informatică a Universităţii Ovidius din Constanţa şi un MBA organizat de ASE şi Universitatea din Ottawa, iar experienţa sa profesională a început în 2002 la Telemobil (Zapp), unde a promovat ca manager de proiecte, şi a continuat în 2005 la EFG Retail Services şi Bancpost, ca manager de proiecte şi director de operaţiuni. Din 2007 lucrează la ING Bank România, ca director regional, director pentru canalele alternative de vânzări şi, din februarie 2012, director pentru vânzările de retail. Dorinţa de dezvoltare personală l-a făcut să ia decizii pe care le descrie acum drept îndrăzneţe, dar corecte: mutarea din Constanţa în Bucureşti pentru un salariu înjumătăţit, faptul că a venit la ING ca regional manager „într-un model de business pe care piaţa îl privea atunci cu neîncredere„ sau faptul că a acceptat să preia şefia departamentului de vânzări retail „într-o perioadă în care piaţa era atât de tulbure". Pe termen mediu, ia în calcul o posibilă carieră de antreprenor, însă precizează că „ar trebui ca afacerea respectivă să fie una în care cred cu adevărat şi care să aibă o componentă socială puternică".


Cătălin Vasile

ING BANK ROMÂNIA

FUNCŢIE head of sales management, retail banking

VÂRSTĂ 33 de ani

ACŢIONARIAT ING Group

ACTIVE 2012 16,35 mld. lei

PROFIT NET 2012 232 mil. lei

ANGAJAŢI 2011 1.400

Urmărește Business Magazin

/lideri/tanarul-de-33-de-ani-care-conduce-800-de-oameni-din-200-de-sucursale-de-banci-12018720
12018720
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.