Şi-a pornit afacerea în anul doi de facultate în Constanţa. Acum vinde de 100.000 de euro şi toată lumea o caută

Autor: Ioana Matei Postat la 25 aprilie 2014 23213 afişări

Şi-a pornit afacerea în anul doi de facultate în Constanţa. Acum vinde de 100.000 de euro şi toată lumea o caută

Ioana Pascal era încă în anul II de facultate atunci când a deschis cu mama sa primul boutique de bijuterii lucrate în argint, cu pietre naturale, într-o zonă comercială din Constanţa. În prezent, cerceii, brăţările, colierele, butonii sau inelele comercializate sub brandul Obsidian, provenind atât din import cât şi din  din linia de bijuterii produsă în atelierul personal, sunt vândute în magazinul din Constanţa, într-un showroom din Bucureşti  şi printr-un magazin online.

Pascal a absolvit în 2006  Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative din Bucureşti, iar apoi şi-a obţinut Masteratul în Comunicare Interculturală, catedra UNESCO, la Universitatea din Bucureşti (2006-2008).

Din 2004 lucrează împreună cu mama ei la businessul Obsidian, “creat din pasiunea noastră pentru bijuterii şi accesorii”. Pentru că a simţit nevoia specializării în afacerea cu bijuterii, a urmat şi un curs de design de bijuterii în cadrul Institutului European de Design din Milano.

Cel mai dificil moment din carieră a fost când, în 2013, a închis unul dintre magazinele din Constanţa, moment urmat însă  de deschiderea showroomului din Bucureşti. Pascal nu califică leadershipul feminin ca fiind o piedică în afaceri, crede însă că “este diferit şi aşa şi trebuie să fie. Problema apare atunci când o femeie încearcă să adopte discursul şi atitudinea unui bărbat pentru a se impune”.

Compania sa a avut venituri de peste 500.000 de lei în 2012 şi are nouă angajaţi, potrivit datelor publicate la ministerul de finanţe.


Ioana Pascal face parte dintre cele mai puternice 100 de antreprenoare din România şi a fost inclusă în catalogul 200 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS, ediţia 2014, realizat de echipa Business Magazin.

Urmărește Business Magazin

/lideri/si-a-pornit-afacerea-in-anul-doi-de-facultate-in-constanta-acum-vinde-de-100-000-de-euro-si-toata-lumea-o-cauta-12525606
12525606
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.