Şeful trezorieriei Unicredit are 33 de ani şi a lucrat din studenţie în sistemul bancar

Postat la 07 februarie 2014 712 afişări

Echipa de financial markets & treasury a Unicredit Ţiriac Bank coordonată de Dorin Alexandru Badea este una dintre cele mai mari din piaţa românească, numărând 22 de oameni.

Şeful trezorieriei Unicredit are 33 de ani şi a lucrat din studenţie în sistemul bancar

Trezoreria este centrul nevralgic al unei bănci şi, în acelaşi timp, un grup de oameni extrem de specializaţi şi cu responsabilităţi imense. Mă bucur, aşadar, că am şansa să conduc o echipă de elită, un grup de lideri, mai ales că sunt ferm convins că de astfel de oameni ar avea mare nevoie România pentru a ajunge la următorul nivel în dezvoltarea sa", declară Dorin Badea. Din punctul lui de vedere, pentru un lider este esenţial să aibă „curaj şi spirit liber, antreprenorial. Leadershipul este elementul de care avem nevoie cel mai mult în toate domeniile profesionale„. A terminat în 1998 ASE, Facultatea de Finanţe, iar ulterior CFA Institute, ceea ce i-a permis să fie promovat din 2011 la conducerea CFA România, asociaţia profesională a analiştilor financiari certificaţi internaţional.

„Având statutul de preşedinte al asociaţiei, parteneriatul cu colegii mei se concentrează pe imprimarea în piaţa financiară a unui model bazat pe leadership şi strategie, pe de o parte, conduită morală şi respect pentru investitori, pe de altă parte. Etica reprezintă pentru mine un principiu de bază în toate ipostazele mele ca profesionist în domeniu„, afirmă Badea. După un internship în trezoreria Citibank, a lucrat ca dealer şi apoi dealer-şef al Bancpost din 2001 până în 2008, iar din 2008 s-a alăturat UniCredit Ţiriac Bank ca director adjunct de trezorerie, fiind promovat la conducerea departamentului în februarie 2009. Solicitat să evoce un moment memorabil al carierei sale, răspunde cu o comparaţie: „Antrenorul nu are niciodată «cel mai important gol din carieră», ci «cel mai important meci», «cel mai important trofeu».

Echipa din UniCredit Ţiriac Bank, rezultatele excepţionale pe care le-am avut în 5 ani de criză în care ne-am crescut veniturile cu peste 100%, am avut rezultate excelente în evaluările clienţilor, ne-am poziţionat pe primele locuri în piaţă şi mai ales faptul că am rămas împreună şi am crescut profesional, toate acestea reprezintă pentru mine elementul cu adevărat memorabil din cariera mea".


Dorin Badea

UNICREDIT ŢIRIAC BANK

FUNCŢIE director trezorerie

VÂRSTĂ 33 de ani

ACŢIONAR MAJORITAR UniCredit Bank Austria (50,55%)

ACTIVE 2012 25 mld. lei

PROFIT NET 2012 177,4 mil. lei

ANGAJAŢI 2012 3.000

Urmărește Business Magazin

/lideri/seful-trezorieriei-unicredit-are-33-de-ani-si-a-lucrat-din-studentie-in-sistemul-bancar-12018820
12018820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.