Românul care a transformat 1.000 de dolari într-un imperiu de 125 de milioane de euro cu peste 2000 de angajaţi

Postat la 22 decembrie 2017 1229 afişări

Pentru al şaptelea an consecutiv, Dan Şucu este cel mai admirat nume din industria mobilei. Antreprenorul a creat afacerea plecând în urmă cu mai bine de două decenii plecând de la 1.000 de dolari şi o idee de la care avea aşteptări modeste.

Românul care a transformat 1.000 de dolari într-un imperiu de 125 de milioane de euro cu peste 2000 de angajaţi

Compania a parcurs un drum lung, iar în 2015 a ajuns la o cifră de afaceri de aproximativ 125 de milioane de euro, cu 3% mai mult decât în 2014, şi 2.000 de salariaţi. La capitolul planuri, antreprenorul include pentru următorii trei sau patru ani bugetul de investiţii plasat în jur de 20 de milioane de euro pentru extinderea reţelei de hipermarketuri Mobexpert. Istoric vorbind, povesteşte Dan Şucu, primul moment important pentru Mobexpert a fost cel în care a decis ce fel de afacere vrea să construiască.

Cifra de afaceri pe anul trecut nu este încă disponibilă, dar Bogdan Staicu, director executiv al grupului Mob­ex­pert, declara în noiembrie 2016 că afaceri anuale cumulate "merg spre 150 milioane de euro în acest an".

Apoi, la mijlocul anilor ’90 a decis să producă în România şi, de atunci, cam două treimi din ofertă vin din fabricile Mobexpert şi de la furnizorii locali, afirmă Dan Şucu. „Momentul care ne-a apropiat cu adevărat de clienţi, când am înţeles că ei sunt cei care dictează în afacerea Mobexpert, a fost la începutul anilor 2000, când am deschis primele hipermagazine“, adaugă Şucu. Mai târziu, criza din 2008 a pus retailerul de mobilier în situaţia de a-şi regândi complet afacerea, iar miza a fost pe investiţii mai mari în colecţii, în înnoirea produselor. „

Acum, suntem pe pragul unei noi revoluţii, dacă pot spune aşa: zona de online a Mobexpert a crescut spectaculos. O interacţiune diferită cu clientul şi livrare mai rapidă.“

Citiţi povestea Mobexpert în revista Business Magazin

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.