Povestea omului care conduce cea mai mare companie din România

Autor: Georgiana Călin Postat la 22 martie 2017 570 afişări

Yves Caracatzanis a preluat funcţia de director general al Dacia şi al Grupului Renault România în aprilie 2016, înlocuindu-l pe Nicolas Maure.

Povestea omului care conduce cea mai mare companie din România

Născut în 1964, la Marsilia, Yves Caracatzanis este de formaţie inginer, absolvent al école Centrale de Paris; şi-a început cariera în cadrul cabinetului de consultanţă Bossard Consultants, iar apoi a lucrat la la Hewlett- Packard. În 1992 s-a angajat la Renault ca şef de proiect organizare logistică.

De-a lungul anilor a ocupat numeroase poziţii în cadrul companiei franceze şi priveşte mandatul la conducerea grupului Renault din România nu numai din perspectiva executivului, ci şi ca un proiect personal, care îi va da ocazia să descopere România. „Pentru România, infrastructura este un aspect extrem de important. Cei din industria auto ştim că acesta este un proiect în derulare şi sperăm să se respecte, în mare măsură, termenele date. Nu ar fi bine doar pentru noi, ar fi bine şi pentru economie, ar ajuta la atragerea unor noi investitori, pentru că aceştia caută stabilitate“.

Citiţi aici povestea francezului de la cârma Dacia

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.