Murat Büyükerk, Arctic: Continuăm transformarea României într-un hub de producţie de electrocasnice pentru întreaga Europă, care să reflecte angajamentul nostru de a contribui la un viitor mai bun

Postat la 23 februarie 2021 177 afişări

Carte de vizită:

►Producătorul de electrocasnice Arctic, deţinut de grupul turc Arcelik, are în România două fabrici, în judeţul Dâmboviţa – una la Găeşti unde realizează frigidere şi o alta la Ulmi (o investiţie de 150 de milioane de euro finalizată în 2019) unde se produc maşini de spălat.

►Compania este cel mai mare producător local de electrocasnice, realizând anul trecut o cifră de afaceri de 2,5 miliarde de lei, profit net de 43,5 milioane de lei şi având un număr mediu de 3.505 angajaţi, potrivit datelor publice disponibile.

►Murat Büyükerk este cel de-al treilea expat turc adus la conducerea Arctic. El a preluat acest rol în 2018, după o experienţă de 28 de ani în cadrul grupului Arçelik, timp în care a deţinut diferite funcţii de conducere în management de produs, supply chain şi vânzări. Anterior preluării funcţiei actuale, începând cu anul 2014, Büyükerk a deţinut funcţia de international regional sales director pentru grupul Arçelik.

►Anul acesta, producătorul Arctic a fost desemnat angajatorul cu cea mai mare notorietate dintre companiile din România active în sectorul producţiei, arată datele Employer Brand Research 2020, obţinute pe baza unui studiu realizat de grupul Randstad, jucător mondial în servicii de recrutare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.