M-am mai gandit...

Postat la 03 noiembrie 2008 76 afişări

...si nu mai fac fabrica de branzeturi, si-a spus producatorul brandurilor Fulga, Zuzu si De Albalact, al patrulea jucator din industria de lactate din tara. Astfel, in locul investitiei greenfield anuntate inca de la inceputul anului, Albalact SA a achizitionat un alt producator, cunoscut deja pe piata productiei de branzeturi: Raraul Campulung Moldovenesc, care opereaza de peste 40 de ani in industria lactatelor (branza, cascaval, unt, lapte batut si lapte praf).

Compania condusa de Raul Ciurtin nu a dezvaluit valoarea tranzactiei prin care a preluat 77% din actiunile producatorului bucovinean, dar valoarea de piata a acestuia a fost estimata de surse din industrie la 4 milioane de dolari. Planurile initiale ale Albalact SA au fost initial de a construi inca o fabrica pentru productia de branzeturi, dupa ce investise 13 milioane de euro in unitatea de la Oiejdea.

"Dar, dupa experienta proiectului greenfield de la Oiejdea care ? spune Ciurtin - a presupus mult timp, depasirea bugetului initial de investitii si costuri operationale mari pentru pornirea fabricii, am decis ca cea mai buna si inteleapta strategie pentru demararea productiei de branzeturi si expansiunea in piata este o achizitie locala. Asa am cumparat pachetul majoritar de actiuni al producatorului Raraul SA."

Printre motivele preluarii a fost situarea Raraul SA in Bucovina, "unul dintre cele mai importante bazine de lapte materie prima din tara", prin care presedintele Albalact SA spera sa devina unul dintre principalii parteneri pentru producatorii de lapte materie prima din regiune si sa isi consolideze distributia in estul tarii.

Albalact SA a rulat in 2007 afaceri de peste 46 de milioane de euro, in timp ce firma achizitionata, Raraul, a avut in aceeasi perioada o scadere cu 30% fata de anul precedent, la 4,8 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M-am,
mai,
gandit...
/lideri/m-am-mai-gandit-4074418
4074418
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.