La 39 de ani, Anita Laura Niţulescu deţine funcţii de conducere în ambele firme deţinute în România de grupul Eurolife ERB

Autor: Ioana Matei Postat la 06 februarie 2014 808 afişări

După aproape şapte ani în cadrul grupului Eurobank, Anita Laura Niţulescu cumulează funcţia de General manager al Eurolife ERB Asigurări de viaţă şi de membru în CA al acestei firme şi în cel al Eurolife ERB Asigurări generale, cealaltă companie de asigurări deţinută în România de grupul elen.

La 39 de ani, Anita Laura Niţulescu deţine funcţii de conducere în ambele firme deţinute în România de grupul Eurolife ERB

Anita Niţulescu s-a alăturat grupului Eurobank în august 2006, când firmele de asigurări ale grupului erau în faza de proiect de autorizare, astfel încât a fost recrutată pentru funcţia de director general al Eurolife ERB Asigurări de Viaţă, având ca primă misiune autorizarea companiei şi formarea echipei de start. „Acum am în subordine o echipă de 5 manageri, tineri, ambiţioşi, cu stiluri diferite de management, de la care cer în primul rând două lucruri: să lucreze ca o echipă şi să facă din oamenii din subordinea lor o echipă", afirmă ea.

Ca membru în CA ale ambelor firme de asigurări deţinute în România de grupul Eurobank, „sunt bucuroasă să spun că sunt oameni care au rămas alături de mine încă de la început şi că echipa a realizat performanţa ca firmele să fie profitabile după primul an de la înfiinţare şi până în prezent". Absolventă a ASE Bucureşti şi a unui EMBA ASEBUSS - Washington University, şi-a început cariera în 1997 la ING Asigurări de Viaţă, unde a lucrat timp de nouă ani ca director de operaţiuni. Este de părere că un tânăr manager trebuie „să fie în primul rând om, să respecte oamenii", să pună pe primul plan transparenţa şi comunicarea continuă cu echipa şi să fie capabil de automotivare şi de încredere că rezultatele propuse pot fi atinse. În acelaşi timp, consideră că un manager trebuie să-şi facă timp pentru viaţa personală „atât de mult încât să poată beneficia de energia şi împlinirea de acasă pentru a-şi face treaba foarte bine la birou".

Aşa se şi explică de ce, în ce o priveşte, apreciază că momentul cu adevărat memorabil al carierei sale a fost cel în care a devenit mamă: „Rolul de mamă este principalul motor al vieţii fiecărei femei care are copii, iar eu nu fac opinie separată în această privinţă. Împlinirea a venit când, pe lângă familia mea, am reuşit să susţin şi businessul, astfel încât realizările mele vin acum atât din viaţa personală, cât şi din cea profesională, în egală măsură".


Anita Niţulescu

EUROLIFE ERB ASIGURĂRI DE VIAŢĂ

FUNCŢIE general manager

VÂRSTĂ 39 de ani

ACŢIONAR MAJORITAR Eurolife ERB Life Insurance (85,10%)

VENITURI 2012 25 mld. lei

PROFIT NET 2012 4,5 mil. lei

ANGAJAŢI 2012 15

Urmărește Business Magazin

/lideri/la-39-de-ani-anita-laura-nitulescu-detine-functii-de-conducere-in-ambele-firme-detinute-in-romania-de-grupul-eurolife-erb-12019166
12019166
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.