La 32 de ani administrează şapte companii, toate fiind pe un trend crescător

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 21 septembrie 2014 789 afişări

Marius Ion are 32 de ani, a terminat Managementul întreprinderilor la Universitatea Paris 12 şi de circa doi ani lucrează în cadrul unui grup de firme deţinut de fondul de investiţii NCH, care controlează companii cu activităţi industriale.

La 32 de ani administrează şapte companii, toate fiind pe un trend crescător

A fost recrutat tot din zona industrială, mai precis din domeniul deşeurilor periculoase, şi anterior s-a ocupat şi de proiecte în domeniul energiilor regenerabile.

Producătorul de pantofi Guban este doar una dintre cele şapte companii de administrarea cărora tânărul se ocupă împreună cu colegii săi. “Cele şapte firme au specific de industrie grea, cu excepţia Guban, care este partea frumoasă a pachetului”, spune mai în glumă, mai în serios Marius Ion.

Pariul cu Guban s-a tradus într-o întreagă serie de schimbări majore, explică Ion. Cifra de afaceri a Guban a ajuns în 2012 la 6,5 milioane de lei, cu o marjă de profit de până în 5%, iar estimările pentru anul trecut se referă la o marjă de până la 10%, cu o cifră de afaceri de 7,5 milioane de lei. “Rezultatele financiare, la fel ca în toate societăţile din grup, sunt pe trend crescător de trei ani”, precizează Ion.

Pentru ca Guban să fie mai puţin dependentă de revânzători, administratorul a propus deschiderea de magazine proprii, iar de la idee până la inaugurarea primului spaţiu propriu, în Băneasa Shopping City, a trecut cam un an. Nu amenajarea a consumat mult timp, ci căutările, povesteşte el. Chiar lângă fabrica timişoreană, pe porţile căreia prima pereche de pantofi a ieşit în 1959, se află un spaţiu de vânzare, care va fi reamenajat anul viitor şi unde marfa “se vinde foarte bine, în jur de 10% din cifra de afaceri, având expuse în jur de 1.000 de modele”.

Magazinul din Băneasa Shopping City are 82 mp, iar investiţia s-a plasat în jurul a 100.000 de euro, bani ce includ deopotrivă amenajarea şi stocul. “Ne aşteptăm să devină campion în termeni de vânzări”, spune Marius Ion, care precizează că acest lucru se traduce în rezultate echivalente cu “măcar zece procente din cifra de afaceri”.


Marius Ion face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Marius Ion,
Guban,
tineri manageri de top
/lideri/la-32-de-ani-administreaza-sapte-companii-toate-fiind-pe-un-trend-crescator-13280458
13280458
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.