Ion Ţiriac, Ţiriac Holdings: Am avut mereu în minte valorile pe care le-am învăţat din sport: respectul, jocul corect, încrederea şi perseverenţa

Postat la 23 ianuarie 2021 1335 afişări

Ion Ţiriac, Ţiriac Holdings: Am avut mereu în minte valorile pe care le-am învăţat din sport: respectul, jocul corect, încrederea şi perseverenţa

Carte de vizită:

►Primul miliardar în euro al României era, la finalul anului 2019, în continuare cel mai bogat miliardar român, cu o avere estimată la peste 4 miliarde de euro, potrivit unui top realizat de Business MAGAZIN, în urma unor estimări bazate pe datele publice, pe informaţiile din piaţă şi pe rapoartele publicate la Bursa de Valori de la Bucureşti.

►Averea lui Ion Ţiriac este formată dintr-o serie lungă de investiţii şi participaţii deţinute şi vândute în diferite companii, precum vânzarea participaţiei de 45% la UniCredit Bank, care i-a adus acestuia aproape 800 de milioane de euro, vânzarea participaţiei de 15% în retailerul Metro Cash & Carry i-a adus miliardarului circa 80 milioane euro.

►Averea sa este completată de 110 milioane de euro reprezentând deţinerea de aproape 45% în compania Allianz-Ţiriac, 100 de milioane de euro în businessul Ţiriac Auto şi 200 de milioane de euro în Ţiriac Leasing. Potrivit informaţiilor din piaţă, terenurile pe care se află showroomurile Ţiriac Auto, plus o serie de alte terenuri, aduc încă 1 miliard de euro la averea românului.

►Cu încă 25-30 de milioane de euro drept câştiguri obţinute din Turneul de la Madrid – care valorează circa 300 milioane euro – cu clădirea de birouri Ţiriac Tower pe care o construieşte în Piaţa Victoriei, în valoare de 30 milioane de euro, la care se adaugă clădirea sediului Ţiriac Holdings de lângă Parcul Regele Mihai I în valoare de 15 milioane de euro şi Stejarii Country Club în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, averea lui Ţiriac depăşeşte deja până în acest punct orice alt miliardar român.

►La toate aceste active şi investiţii se adaugă circa 2 miliarde de euro pe care Ion Ţiriac i-a investit pe plan extern în bursă şi terenuri.

Profilul lui Ion Ţiriac a apărut în cea mai recentă ediţie a anuarului 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.