Investitorul care a finanţat zeci de afaceri româneşti şi al cărui nume este legat de cele mai mari tranzacţii realizate de un fond de investiţii

Autor: Georgiana Călin Postat la 14 aprilie 2017 192 afişări

Numele lui Horia Manda este asociat cu unele dintre cele mai mari tranzacţii realizate de un fond de investiţii pe piaţa locală, printre deal‑urile semnate de el numărându-se vânzarea din 2003 a Băncii Româneşti, a companiilor de servicii financiare Ralfi/Estima Finance, Motoractive şi Domenia Credit din 2006, a Domo din 2007 sau a Policolor din 2008.

Investitorul care a finanţat zeci de afaceri româneşti şi al cărui nume este legat de cele mai mari tranzacţii realizate de un fond de investiţii

Din poziţia de managing director al Axxess Capital, companie care administrează fondurile Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), Balkan Accession Fund (BAF) şi Emerging Europe Accession Fund, Manda coordonează întreg procesul investiţional, de la iniţiere până la semnarea tranzacţiilor, finanţarea şi administrarea investiţiilor de capital.

Cariera lui Manda în industria de private equity a început în 1996, din poziţia de investment officer în cadrul  companiei americane nonprofit RAEF - Romanian American Enterprise Fund. În 1997, Manda a fost numit vicepreşedinte şi senior investment officer, iar din 2002 a fost prim-vicepreşedinte şi director de investiţii.

Intrarea României în Uniunea Europană a fost văzută de Manda ca o oportunitate de dezvoltare a afacerilor fondurilor pe care le administrează, astfel că a lansat un nou fond, Balkan Accession Fund, cu o capitalizare de 110 mil. euro. Anul 2010 a adus un nou fond, Emerging Europe Accession Fund – care a devenit proprietar al Nextebank. Emerging Europe Accesion Fund are drept consultant investiţional fondul Axxess Capital, condus de Manda.

Citiţi mai multe despre Horia Manda aici

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.