Fiica fostului şef al ANAF conduce operaţiunile Uber în România

Postat la 10 mai 2016 12458 afişări

Fiica fostului şef al ANAF conduce operaţiunile Uber în România

La 29 de ani, Nicoleta Schroeder conduce operaţiunile locale ale platformei de tehnologie Uber, care conectează în timp real pasagerii – utilizatorii aplicaţiei cu acelaşi nume – cu şoferii care utilizează platforma. Compania, evaluată la peste 40 de miliarde de dolari la nivel global, a ajuns după un an de prezenţă pe piaţa locală la 70.000 de utilizatori şi la un timp mediu de aşteptare de 4,5 minute, faţă de 12 minute, durata iniţială de la lansare.

Schroeder a studiat Management şi Studii Economice la Universitatea Clark din Worcester, Massachusetts şi a

urmat şi are un MBA la Carnegie Mellon – Tepper School of Business. Şi-a început cariera în consultanţă şi fi nanţe, lucrând în Statele Unite ale Americii pentru Accenture şi John Hancock Financial Service. Imediat după absolvirea MBA-ului, a revenit în ţară, deşi primise oferte de muncă în SUA şi Londra. A pus aici bazele şi a condus timp de patru ani primul lanţ de magazine care vând iaurt îngheţat din România, ce a crescut de la o echipă de patru angajaţi, la una formată din 30 de oameni şi magazine în toate marile oraşe din România. Ea este fiica fostului şef al ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.

Una dintre cele mai mari provocări din cariera sa a fost totuşi experienţa MBA-ului. „Am muncit zi şi noapte, timp de doi ani, pentru a ţine pasul cu cei din jur şi pentru a excela“, îşi aminteşte Schroeder, căreia expunerea acestui program i-a adus inclusiv întâlniri cu Hillary Clinton, Bill Gates, Jeff Bezos şi alte nume importante. În ce priveşte discriminarea de gen, aceasta este, potrivit directorului general al Uber, o temă actuală peste tot în lume, nu doar în România, şi nu doar în ce priveşte conducerea unei afaceri, cât şi a unei maşini. În acest sens, dacă în prezent şoferii Uber sunt mai ales bărbaţi, compania şi-a asumat ca la nivel global să ofere o oportunitate economică pentru 1 milion de femei până în 2020.

Urmărește Business Magazin

/lideri/fiica-fostului-sef-al-anaf-conduce-operatiunile-uber-in-romania-15301993
15301993
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.