Femeia care conduce cea mai mare companie din domeniul bunurilor de larg consum

Autor: Georgiana Călin Postat la 28 aprilie 2017 146 afişări

Gemma Webb a fost numită la conducerea British American Tobacco în urmă cu patru ani, când declara pentru Business Magazin că România este „o ţară în care orice director general şi-ar dori foarte mult să lucreze”.

Femeia care conduce cea mai mare companie din domeniul bunurilor de larg consum

Şi argumenta, tot ea: „România este una dintre cele mai performante pieţe pentru British American Tobacco”; pe-atunci, filiala locală a BAT deţinea o cotă de piaţă de 50% în valoare şi volum.

Astăzi, compania condusă de irlandeză deţine 54,5% cotă de piaţă la nivel naţional şi ajunge la 61% în Bucureşti, conform datelor companiei. British American Tabacco a avut afaceri de 1.656  milioane de euro în 2015, în creştere cu 6% faţă de 2014, şi un profit de 98 de milioane de euro, faţă de 80 de milioane în 2014. Iar în opinia Gemmei Webb, anul acesta va continua aceeaşi tendinţă, estimând creşterea vânzărilor şi profitabilităţii. „Am avut un an foarte bun în 2015 şi ne aşteptăm ca tendinţa să se menţină şi în 2016, deoarece în România jumătate dintre fumători aleg ţigările noastre.”

Cele mai importante branduri pentru companie sunt sunt Kent (24,6% cotă de piaţă la nivel naţional) şi Pall Mall (17%). Gemma Webb lucrează în cadrul companiei de 15 ani, ocupând anterior poziţia de trade marketing & distribution manager pe Europa de Vest. Înainte de a face parte din echipa BAT, Gemma Webb a lucrat în cadrul unei companii producătoare de substanţe chimice în Germania.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.