Cum a ajuns un dansator de 32 de ani director peste o afacere de milioane de euro

Autor: Ioana Matei Postat la 25 septembrie 2013 4757 afişări

Andrei Postelnicu a ajuns în mediul de afaceri după ce, mai bine de zece ani, a practicat dans sportiv de performanţă. De trei ani este managing director al Vinci Facilities România, unul dintre cei mai mari furnizori la nivel mondial de servicii de mentenanţă a clădirilor, cu o cifră de afaceri anuală pe plan global de 1,2 miliarde de euro.

Anterior a lucrat în cadrul companiei specializate în externalizarea salarială, administrare de personal şi muncă temporală Smartree România, mai întâi ca director de vânzări (2005 - 2008), iar apoi ca director de dezvoltare (2008 - 2009). Prima slujbă a fost în cadrul Vodafone (2003 – 2005), unde a lucrat în vânzări. Andrei Postelnicu este licenţiat din 2006 în studii economice, fiind absolvent al cursurilor Facultăţii de Management al Finanţelor din cadrul Institutului Bancar Român. În 2007 a absolvit şi un curs de executive MBA în cadrul Universităţii Central-Europene.  

Deşi a ales să înlocuiască dansul cu afacerile, se ghidează în continuare după principiile pe care le-a învăţat în cei zece ani în care a practicat dans sportiv. „Dansul îţi formează o anumită structură, te obişnuieşte să fii mai ordonat. Te antrenezi până la concurs la fel cum în afaceri, când ai de îndeplinit o sarcină, o spargi în mai multe părţi pe care le duci la îndeplinire treptat„, spune Postelnicu. Dintre toate dansurile practicate, cea mai puternică asemănare pentru afacerea pe care o conduce a observat-o la tango: „Am ales tangoul pentru că înseamnă şi apropiere şi depărtare în acelaşi timp. Îţi curtezi tot timpul partenerul, la un moment dat te apropii, apoi te depărtezi. La fel se întâmplă şi în business, în relaţia cu clientul„. Pentru Vinci Facilities, 2013 este un an de consolidare şi definire a strategiei atât la nivel de grup, cât şi la nivel local. Cu mai puţin de doi ani de activitate pe piaţa românească Vinci Facilities România a înregistrat o cifră de afaceri de 2,4 milioane euro în 2012, faţă de circa 900.000 de euro în 2011.

FUNCŢIE managing director

VÂRSTĂ 32 de ani

CIFRĂ DE

AFACERI 2012 2,4 mil. euro

ANGAJAŢI 28


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a opta ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din luna mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 35 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cum-a-ajuns-un-dansator-de-32-de-ani-director-peste-o-afacere-de-milioane-de-euro-11394459
11394459
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.