Cele mai puternice femei din România: Gabriela Rusu, Uniqa International

Autor: Anca Barbulescu Postat la 31 mai 2013 997 afişări

La terminarea facultăţii, în urmă cu 15 ani, Gabriela Rusu a intrat în piaţa asigurărilor, iar în domeniul marketingului şi-a construit cariera pe parcursul ultimilor 12 ani.

CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV

După absolvirea ASE, s-a angajat la Asirom, în primii ani la departamentul de training, iar în 2000 a fost numită director adjunct de marketing. A durat doar câteva luni până când să preia funcţia de director deplin al departamentului de marketing, pentru ca din 2003 să schimbe angajatorul - a plecat la Generali Asigurări, unde a fost director de marketing şi comunicare. Trei ani mai târziu se mută la Astra, iar în 2008 a fost recrutată ca director de marketing pentru pieţe emergente de Uniqa International, cu responsabilităţi în România, Ucraina şi Bulgaria. De doi ani, Gabriela Rusu s-a mutat la sediul central al companiei, la Viena, de unde conduce operaţiunile de marketing pentru ţările din Europa Centrală şi de Est.

1. E mai uşor să te impui ca lider, fiind femeie?

Leadership-ul presupune mai puţin a te impune şi mai mult a-ţi câştiga încrederea şi respectul oamenilor cu care trebuie să lucrezi. Pentru a te urma ca lider, oamenii au nevoie să creadă în tine, să ştie că se pot baza pe cuvântul tău şi pe promisiunile pe care le faci. Cred că acest lucru este în egală măsură valabil pentru bărbaţi şi femei. O femeie este poate mai sensibilă, mai empatică şi mai atentă la relaţiile interumane. Dar nu este o regulă.

2. Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Empatia, intuiţia, flerul, perseverenţa şi hărnicia.

3. Branduri preferate: parfum, haine, accesorii.

Byredo, pentru parfumuri. Mă îmbrac cu plăcere cu branduri româneşti. Încerc să fac cât mai multă promovare României pentru brandurile ei de haine şi încălţăminte. Accesoriile sunt inspiraţie de moment, combinată cu pasiunea pentru argint şi pietre.

4. Destinaţii de vacanţă preferate.

Locurile pe care nu le-am văzut încă sper să devină viitoare locuri preferate. Încerc ca în fiecare vacanţă de vară să văd un alt loc şi preferinţele se schimbă pe măsură ce văd locuri noi. Printre locurile dragi mie se numără Italia, sudul Spaniei, sudul Franţei, alături de Sibiu, Sighişoara, Bran-Rucăr şi recent Austria cu munţii şi lacurile ei minunate.

5. Cum împăcaţi cariera cu viaţa de familie?

Cariera este o alegere pe care noi, femeile, o facem, conştiente fiind de dorinţa şi menirea noastră de a fi şi mame şi soţii, totodată. De aceea, mă consider foarte norocoasă că familia îmi este mereu alături şi îmi dă energia şi puterea să merg înainte. 


Cea mai bogată femeie din România

Cele mai puternice femei din România: Dorothy Constantin, High Fashion Concept (Victoria 46, Day & Night, Petit's, The Code)

Cele mai puternice femei din România: Ioana Lemnaru, Mercedes-Benz România

Cele mai puternice femei din România: Camelia Şucu, Class Living

Cele mai puternice femei din România: Irina Schrotter, Casa de modă Irina Schrotter

Cele mai puternice femei din România: Cristina Bâtlan, Musette


Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.

De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.

Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.

Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.

Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici

Comandă online catalogul AICI.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cele-mai-puternice-femei-din-romania-gabriela-rusu-uniqa-international-10914173
10914173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.