Care este secretul unei culturi organizaţionale sănătoase în opinia lui Dragoş Anastasiu, preşedintele grupului Eurolines

Postat la 07 ianuarie 2021 913 afişări

Care este secretul unei culturi organizaţionale sănătoase în opinia lui Dragoş Anastasiu, preşedintele grupului Eurolines

Nu se poate realiza ceva bun fără o cultură organizaţională în care să mergeţi pe „What can I do for you?” în loc de „What’s in it for me”?

Carte de vizită:

1. Dragoş Anastasiu poate fi descris în multe feluri: medic, repatriat, pionier în industria transportului şi a turismului, business angel, dar şi ca fiind unul dintre cei mai vocali antreprenori români.

2.În 2019 a vândut divizia turistică a grupului Eurolines către grupul german Dertour (Der Touristik), parte a gigantului REWE. Businessul din turism al lui Anastasiu ajunsese la o valoare cumulată de circa 150 de milioane de euro şi vânzarea pare să fi fost una  dintre cele mai bune decizii luate de antreprenor, în contextul turbulenţelor prin care trece în prezent industria turismului.

3. Activităţile lui se concentrează acum pe serviciile de ospitalitate (deţine din 2015 Green Village 4* Resort în Delta Dunării şi are participaţii la Valea Verde Resort, din satul Cund, Transilvania), închiriere de maşini (din 2014 deţine şi franciza Enterprise Rent-A-Car) şi servicii de suport (resurse umane, marketing, administrativ şi contabilitate prin Ad Wise 4 people), precum şi consultanţă în domeniul livrării de traininguri şi al dezvoltării organizaţionale. Domeniul în care şi-a început activitatea, serviciile de transport, nu lipsesc nici acum din portofoliul grupului Eurolines.

4.Anul trecut, valoarea afacerilor generate de grup a ajuns la 13 milioane de euro, iar numărul angajaţilor, la peste 200.

Profilul lui Dragoş Anastasiu a apărut în anuarul 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA 2020. El ocupă locul 10 în acest clasament, în urma voturilor primite de la reprezentanţii mediului românesc de afaceri. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.