Au spus în Business Magazin. Au avut sau nu dreptate?

Autor: Dorin Oancea Postat la 05 octombrie 2012 168 afişări

Opt ani înseamnă mult. Am adunat în revistă mii de poveşti de afaceri şi avem cea mai interesantă şi frumoasă colecţie de ziceri. Oameni de afaceri, antreprenori, analişti, experţi şi politicieni vorbind despre prezent, despre viitor, despre criză şi despre idei de afaceri.

AU SPUS ÎN BUSINESS MAGAZIN:


DAN DROSU ŞAGUNA

PREŞEDINTELE CURŢII DE CONTURI

//20 de miliarde de dolari? Este ca şi cum am vorbi de 500.000 de lei în buzunarul lui Şaguna!//

În momentul lansării primului număr din BUSINESS Magazin, revista a ajuns, în urma unei investigaţii minuţioase, la concluzia că averea României era, în 2005, de 20 de miliarde de dolari. Atât a rezultat din însumarea celor peste 11.700 de pagini care reprezentau practic declaraţia de avere a statului român. La valoare de inventar, întreaga zestre a statului român putea fi cumpărată cu lejeritate de fondatorul Microsoft, Bill Gates.


SERGIO GIACOLETTO

FOST VICEPREŞEDINTE AL ORACLE

//Cu stabilitate politică şi o rată sănătoasă a natalităţii o ţară ca România poate ajunge din urmă Franţa în 15-20 de ani//

În momentul în care italianul a sosit la Bucureşti pentru a deschide al cincilea call-center Oracle din România, avea în grijă nu mai puţin de 51 de ţări din portofoliul gigantului american. În opinia lui, antreprenorii est-europeni au mai multe şanse de a reuşi în afaceri decât occidentalii. Poate şi pentru că esticii au putut să vadă care sunt greşelile managerilor din Occident şi să nu le repete.


LOUIS SCHWEITZER

PREŞEDINTE AL RENAULT

//Până în 2010 uzina din România va vinde un milion de automobile Logan, devenind astfel centrul mondial pentru această marcă//

Preşedintele şi directorul general de la Renault avea în 2005 planuri mari pentru Logan. Previziunile sale au fost însă depăşite, în condiţiile în care în toată lumea circulă mai mult de un milion de automobile Logan, pentru că între timp maşina nu este produsă doar la Piteşti, ci şi în alte fabrici Renault din lume.


GEORGE HABER

ANTREPRENOR

//Ca să reuşeşti în afaceri şi în viaţă trebuie să încerci de 10 ori. Nouă încercări vor fi ratate, dar una va fi de succes//

Cel mai bogat român din America spunea în 2005 că perseverenţa a reprezentat cheia succesului său. A început diferite afaceri de-a lungul vieţii, atât în România, cât şi în străinătate, şi nu toate au avut succes. Sfatul său pentru oamenii de afaceri aflaţi la începutul carierei era tocmai de a nu se lăsa afectaţi de proiectele eşuate, ci de a continua să construiască afaceri.


MARIUS GHENEA, FIT DISTRIBUTION

//Sunt mulţi acţionari români de companii care, pur şi simplu, fără a face o evaluare reală a situaţiei, consideră că un manager străin este mai bun decât unul român. Uneori se merge atât de departe încât se consideră că orice manager străin e mai bun decât cel mai valoros manager român//

Numărul mare de expaţi aflaţi la conducerea celor mai importante companii din România arată că gena conducerii nu a fost inventată la noi. De la Carol I până la şefii de acum ai giganţilor din economie, am avut în permanenţă nevoie de pumnul de fier din mănuşa de catifea occidentală.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/lideri/au-spus-in-business-magazin-au-avut-sau-nu-dreptate-10166023
10166023
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.