Absolventa de ASE care a coordonat tranzacţii de peste 3 miliarde de euro conduce acum unul dintre cei mai mari jucători din piaţa pensiilor private

Postat la 29 martie 2017 315 afişări

Raluca Ţintoiu conduce din toamna lui 2013 cel mai mare administrator de pensii obligatorii din România, NN Pensii SAFPAP, şi deţine, în acelaşi timp, şi poziţia de preşedinte al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

Absolventa de ASE care a coordonat tranzacţii de peste 3 miliarde de euro conduce acum unul dintre cei mai mari jucători din piaţa pensiilor private

Cariera în domeniul financiar bancar şi-a început-o în urmă cu 16 ani. De atunci, a acumulat expertiză pe piaţa de capital, în consultanţa financiară pentru fuziuni şi achiziţii, precum şi pentru finanţări structurate, şi a coordonat tranzacţii totale în valoare de peste 3 miliarde de euro. În perioada 2010 – 2013 a condus departamentul corporate finance advisory din cadrul UniCredit Corporate & Investment Banking România, iar anterior a ocupat mai multe poziţii executive şi manageriale în divizia de corporate şi investment banking a ING în România şi în Marea Britanie.

În prezent, obiectivul principal al CEO-ului NN Pensii este să contribuie la dezoltarea unei culturi de economisire pe termen lung în România şi să sprijine românii să devină mai responsabili şi mai implicaţi privind pensia lor, asigurându-şi astfel un viitor financiar mai bun. Numărul de participanţi la fondurile de pensii obligatorii (Pilonul II) este estimat la aproximativ 6,8 milioane pentru finalul acestui an, în timp ce activele nete vor ajunge la 31 de miliarde de lei (6,9 miliarde de euro).

Raluca Ţintoiu a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi un MBA la London Business School.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.