A înfiinţat o agenţia într-un oraş de provincie iar azi este una dintre cele mai mari companii din piaţa de profil, cu vânzări 47 mil. euro

Autor: Florin Casota Postat la 30 iunie 2017 861 afişări

A înfiinţat o agenţia într-un oraş de provincie iar azi este una dintre cele mai mari companii din piaţa de profil, cu vânzări 47 mil. euro

Împreună cu soţul său, Radu Morariu, a pus, în 1993, bazele Eximtur din Cluj-Napoca, agenţie de turism care este în prezent una dintre cele mai mari companii de pe piaţa de profil. Compania a înregistrat în 2016 vânzări de 47 de milioane de euro, în creştere cu 14% faţă de 2015.

Compania estimează pentru acest an o creştere a volumului de vânzări cu cel puţin 5%. Cea mai dinamică divizie a companiei, Eximtur Business, a crescut cu 16% în 2016, reprezentând 69% din totalul cifrei de vânzări. Creşterea se datorează extinderii portofoliului de clienţi business cu 20% faţă de anul precedent, dar şi înmulţirii numărului de deplasări şi evenimente organizate pentru clienţii existenţi.

Lucia Morariu a fost secretar de stat în Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, iar timp de doi ani (2004-2006) a deţinut funcţia de preşedinte al Patronatului ANAT (Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism). În perioada mandatului său la minister a fost introdusă noua clasificare pentru staţiuni, care include existenţa canalizării sau a iluminatului public, dar şi alte criterii sanitare pentru autorizarea staţiunilor.

Lucia Morariu îşi petrece timpul în familie sau relaxându-se cu o carte sau un film, iar cele mai frumoase momente extra-job sunt legate tot de viaţa de familie: „căsătoria fiicei noastre mari, Cristina, naşterea nepoatei Eva şi botezul ei, absolvirea clasei a VIII-a de către Ştefania, fiica noastră cea mică”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.