A construit alături de soţul ei unul dintre spitalele private româneşti specializate în oncologie

Autor: Razvan Muresan Postat la 21 aprilie 2015 545 afişări

Soţii Georgeta şi Robert Şerban, fondatori Gral Medical, se numără printre cei mai puternici antreprenori locali din piaţa privată de servicii medicale, un sector de peste jumătate de miliard de euro, care a trecut prin criză fără scăderile pe care alte domenii le-au văzut.

A construit alături de soţul ei unul dintre spitalele private româneşti specializate în oncologie

Alături de soţ, Georgeta Şerban controlează operatorul de servicii medicale private Gral Medical, cu afaceri de peste 20 mil. euro în 2014.

Cei doi susţin că nu sunt interesaţi să vândă businessul, fiind printre puţinii antreprenori din industrie care nu au făcut exit parţial sau total: „Oferte sunt, dar până la urmă trebuie să fii fericit cu ceea ce faci. Există presiune concurenţială, dar acesta este mediul de afaceri. Dacă nu voiam presiune, făceam altceva“.

Cei doi au investit 7 milioane de euro în spitalul oncologic Oncofort, deschis în 2013.

"Politica şi cultura noastră organizaţională sunt diferite. Jucătorii mari sunt supermaketuri, iar eu sunt magazin specializat. De aceea, eu nu concurez cu ei."

Şerban spune că nu şi-a propus niciodată să ofere un pachet complet de servicii pacienţilor, ci a ales nişe pe care să acţioneze în mod profesionist: analize de laborator, dializă şi oncologie.

"Supemarketurile le fac pe toate la un nivel acceptabil, eu ofer numai o bucată la un nivel mai înalt. Sunt şi avantaje, şi dezavantaje", spune Şerban, cu trimitere la faptul că nici noul proiect al Gral Medical iese din acest tipar.

Urmărește Business Magazin

/lideri/a-construit-alaturi-de-sotul-ei-unul-dintre-spitalele-private-romanesti-specializate-in-oncologie-14133088
14133088
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.