A construit alături de soţul ei un produs românesc pe care îl folosesc sute de milioane de oameni din toată lumea

Postat la 05 august 2016 30923 afişări

A construit alături de soţul ei un produs românesc pe care îl folosesc sute de milioane de oameni din toată lumea

„Eu sunt matematician de formaţie, prin urmare ideile, planurile trebuie să existe logic, ordonat“, descria Măriuca Talpeş modul în care îşi conduce afacerile, într-un interviu acordat Business Magazin. Ea  conduce Intuitex, care este focalizată pe educaţie, si este acţionar în cadrul Softwin şi Bitdefender. Măriuca Talpeş a urmat Facultatea de Matematică şi a fost apoi informatician la SARO Târgovişte şi cercetător în informatică la Institutul pentru Tehnică de Calcul. În 1990 a pornit Softwin, cu proiecte de dezvoltare software pentru câţiva clienţi din Franţa şi Germania.

Astăzi portofoliul Intuitex reuneşte peste 25 de produse pe piaţa de educaţie din România pentru copii între 7 şi 18 ani, iar Măriuca Talpeş este directorul acestei companii. În 1995, soţii Talpeş au pornit actualul Bitdefender odată cu dezvoltarea unui produs de securitate care să-i apere de viruşii sosiţi pe dischete din ţările vecine şi, în 1997, prin lansarea în România a primului produs antivirus, AntiVirus eXpert.

„Nu cred că în România există bariere în business specifice societăţii româneşti, altele pentru femei decât pentru bărbaţi. Femeile sunt perseverente în ceea ce fac, muncitoare şi ataşate de produsele pe care le construiesc şi de echipele cu care lucrează; te poţi baza pe ele când se angajează la ceva. De aceea, în schimb, femeile domină zona de middle-management în România (ceea ce demonstrează că în România nu există discriminare în business)”, spunea antreprenoarea. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.