100 TINERI MANAGERI DE TOP - Octavia Tache, Cosmote România

Autor: Ana Raduta Postat la 24 iunie 2012 285 afişări

Octavia Tache coordonează echipa de recrutare şi sisteme IT HR a grupului de companii Cosmote, care include Cosmote, Germanos, Telemobil, Sunlight.

"Noţiunea de resurse umane ca partener strategic al bussinessului am întâlnit-o pentru prima dată în timpul facultăţii, la un curs opţional de managementul resurselor umane. Acela a fost declicul. Îmi amintesc cum visam la cât de interesant trebuia să fie să lucrezi într-o astfel de companie", spune Octavia Tache. La scurt timp după ce a absolvit facultatea a obţinut şi primul său job în HR, ca asistent de recrutare şi training într-o multinaţională din industria bunurilor de larg consum. "Aceea a fost ucenicia mea în resurse umane. Am văzut ce înseamnă, ce procese gestionează, care este rolul său în organizaţie, dar am înţeles şi care sunt rigorile şi standardele unei multinaţionale", menţionează Tache. S-a mutat apoi în departamentul de resurse umane al unei companii multinaţionale din sectorul industriei grele, preluând rolul de generalist şi, ulterior, pe cel de director de resurse umane. A fost o perioadă plină de provocări profesionale, când compania şi-a schimbat acţionariatul, a avut de pregătit un plan de optimizare a resurselor şi de renegociat contractul colectiv de muncă al angajaţilor.

Industria grea a fost urmată de retail, iar în urmă cu cinci ani a devenit manager de recrutare şi dezvoltare în cadrul Germanos Telecom. Toamna lui 2007 a fost o perioadă de foc pentru Germanos, având de îndeplinit un obiectiv extrem de ambiţios: dezvoltarea reţelei de magazine pâna la 200 de unităţi.

Doi ani mai târziu a avut loc integrarea operaţională a Cosmote şi Germanos, moment în care a preluat actualul rol, conducând echipa de recrutare extinsă a grupului de companii. Practic, acum coordonează echipa de recrutare şi sisteme IT HR a grupului de companii Cosmote, care include Cosmote, Germanos, Telemobil, Sunlight. Funcţia sa este cu atât mai importantă cu cât compania pentru care lucrează are peste 2.400 de angajaţi.


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-octavia-tache-cosmote-romania-9750237
9750237
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.