100 TINERI MANAGERI DE TOP - Cristian Ionescu, Allianz Ţiriac Asigurări

Autor: Ana Raduta Postat la 18 iunie 2012 827 afişări

Cristian Ionescu este directorul operaţional al Allianz-Ţiriac Asigurări, funcţie pe care o ocupă din mai 2013.

100 TINERI MANAGERI DE TOP - Cristian Ionescu, Allianz Ţiriac Asigurări

Anterior, el a avut rolul de director financiar al companiei, coordonând activitatea financiară a companiei cu venituri şi cheltuieli anuale de ordinul sutelor de milioane de euro.

Cristian Ionescu lucrează în asigurări din 1999, iar începând cu anul 2001 a pus bazele activităţii de controlling şi planificare în Allianz Ţiriac. Între 2005 şi 2011 a condus divizia financiară a companiei de asigurări, de la mijlocul anului trecut fiind numit director executiv financiar al Allianz Ţiriac. "Cea mai mare provocare de până acum a fost implementarea primului centru regional de servicii din grupul Allianz, Allianz Business Services Bratislava, care asigură servicii de contabilitate şi controlling integrate, în conformitate atât cu standardele grupului Allianz, cât şi cu standardele locale", spune Cristian Ionescu.

Soluţiile implementate acolo dau posibilitatea de a monitoriza rezultatele financiare ale companiei şi oferă un "tablou de bord" complet în timp real, necesar pentru luarea deciziilor de business împreună cu colegii din echipa de management. Un alt proiect important şi cu implicaţii semnificative în managementul financiar al companiei a fost implementarea unei aplicaţii integrate privind activitatea de reasigurări.

"N-aş vrea să pară un clişeu, dar provocările sunt permanente atunci când coordonezi activitatea financiară a unei companii cu venituri şi cheltuieli anuale de ordinul sutelor de milioane de euro", spune Cristian Popescu. Complexitatea provocărilor creşte şi mai mult atunci când compania activează pe o piaţă extrem de sensibilă la orice schimbare economică, însă acest aspect îl determină pe Cristian Ionescu să nu piardă în niciun moment pulsul evoluţiilor macro-economice şi al mişcărilor de pe pieţele financiare locale şi globale.


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.